ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Şubat 2017 Perşembe 19:03

"CRR 4. Caz Şubatı" başlıyor

"CRR 4. Caz Şubatı" başlıyor

Etkinlik kapsamında Terje Rypdal, Ketil Bjornstad, Fred Frith, Roberta Gambarini, David Sanborn, CRR Caz Orkestrası, "Enrico Rava New Quartet", "Trio Elf" ve "Hijazz Project" sahne alacak CRR 4. Caz Şubatı, Zerrin Özer ile "Jazz Band"i aynı sahnede buluşturan "Dünden Bugüne" konseriyle sona erecek


Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "CRR Caz Şubatı"nda, farklı ülkelerden caz müziğinin usta sanatçıları, cazseverlerle buluşacak.

"CRR 4. Caz Şubatı" etkinliği kapsamında birçok sanatçı, 7 ayrı konser programıyla Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda sahne alacak.

Etkinlik, kuzey Avrupa cazının 2 önemli ismi Terje Rypdal ve Ketil Bjornstad'ın, 13 Şubat'ta birlikte verecekleri konserle açılacak. Caz ve rock müziğini harmanlayarak yaptığı müzikle adını duyuran gitarist ve besteci Rypdal ile modern caz sanatçılarından Bjornstad'dan önce ise sahneye İngiltere'nin yaşayan en önemli avangart müzisyenlerinden Fred Frith grubu ile birlikte çıkacak.

Uluslararası caz festivallerinin aranan isimlerinden İtalyan sanatçı Roberta Gambarini de 14 Şubat'ta, seçkin bir repertuvarı seyircilerin beğenisine sunacak.

Alanında uzman müzisyenlerden oluşan CRR Caz Orkestrası ise şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde 17 Şubat'ta sahne alacak. Orkestraya, dünyanın prestijli müzik okullarından Berklee College of Music'in vokal performans bölümüne kabul edilen ve özel başarı ödülüne layık görülerek mezun olan, Meltem Ege solist olarak eşlik edecek.

"CRR Caz Şubatı" kapsamında, İtalyan trompetçi Enrico Rava'nın dörtlüsüyle, 2016'da Bremen Caz Ödülü'nü alan modern caz ekibi "Trio Elf" de bir araya gelecek. Enrico Rava, Francesco Diodati, Gabriele Evangelista ve Enrico Morello’dan oluşan, "Enrico Rava New Quartet" ile Gerwin Eisenhauer, Walter Lang ve Gerwin Eisenhauer'in yer aldığı Alman caz grubu "Trio Elf", 18 Şubat'ta konser verecek.

- Kapanış Zerrin Özer'den

Yaklaşık 35 yıllık müzik kariyerine 24 albüm sığdıran ve 6 kez Grammy ödülü alan saksafoncu David Sanborn, 19 Şubat Pazar günü performans sergileyecek.

Doğu müziğinin geleneksel kalıplarını Batı müziğinin ritm anlayışlarıyla birleştirme fikriyle "Hijazz Project", 20 Şubat'ta müzikseverlerin karşısında olacak. Konserde, piyanoda Artun Sürmeli, basta Eylem Pelit, davulda Volkan Öktem, gitarda Ercüment Ateş, trompette Şenova Ülker, yaylı tambur ve gitarda Birol Yayla, neyde Şenol Filiz, saksafonda Levent Altındağ, trombonda Aycan Teztel ile gazelhan Mehmet Kemiksiz, aynı sahneyi paylaşacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca, CRR Caz Orkestrası'nın şefi Nail Yavuzoğlu, 14 Şubat ve 19 Şubat'ta, CRR fuaye alanında, bas gitarı ve kendi eserlerinden oluşan repertuvarıyla müzik dinletisi sunacak.

"CRR 4. Caz Şubatı", Zerrin Özer ile "Jazz Band"i aynı sahnede buluşturan "Dünden Bugüne" konseriyle, 21 Şubat'ta sona erecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER