ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2016 Perşembe 16:51

Contemporary Istanbul kapılarını açtı

Contemporary Istanbul kapılarını açtı

Uluslararası çağdaş sanat örneklerinin sunulduğu fuarda, 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçı, bin 500'ü aşkın eserle yer alıyor


Uluslararası çağdaş sanat örneklerinin sunulduğu Contemporary Istanbul, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, sanatseverlere kapılarını açtı.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen ve çağdaş sanatı sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul'un dün gerçekleşen ön izleme davetinde, yurt içi ve yurt dışından koleksiyonerlerin yanı sıra, 11 bin sanatsever fuarı ziyaret etti.

Contemporary Istanbul'da, yerli ve yabancı sanat galerileri, sanatçılar, müzeler, koleksiyonerler ve sanat yatırımcıları, 4 gün boyunca bir araya gelecek.

İlk kez 2006'da, 40 ulusal ve 9 uluslararası galeriyle yola çıkan Contemporary Istanbul, bu yıl 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500'ü aşkın eserini sergiliyor.

Eserlerin bazılarının satışının da gerçekleştirildiği fuar, heykelden resime, video enstalasyonlarından fotoğrafa çağdaş sanatın farklı disiplinlerini sanatseverlerin ilgisine sunuyor.

Fuarın yeni bölümlerinden "CI Design" 32 tasarımcıyı, "Plugin" 18 yeni medya sanatçısını ağırlarken, "Collectors' Stories"de de Türkiye'nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçeceği eserler Marc-Olivier Wahler’in küratörlüğünde sergileniyor.

Fuar kapsamında düzenlenen "CI Dialogues" bölümüyle ise çağdaş sanatın durumunun yanı sıra, ekonomisinin ve piyasasının güncel niteliklerini, 50'den fazla sanat profesyoneli değerlendirecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER