ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 13:27

Ceylan, yine Cannes'da

Ceylan, yine Cannesda

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi ''Kış Uykusu", 67. Cannes Film Festivali'nde yarışacak.


Paris'te bugün düzenlenen basın toplantısında, 14-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde yarışacak filmler kamuoyuna açıklandı. Festival komitesi, bu yıl yaklaşık 1.800 film başvurusu yapıldığını belirterek, bunların içinden 18 filmin Altın Palmiye için yarışmasına karar verildiğini bildirdi. Ceylan'ın bu yıl Cannes'da yarışacak filminin başrollerinde Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Melisa Sözen gibi isimler yer alıyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan ''Uzak'' isimli filmi, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan 'Büyük Jüri Ödülü'nü (Grand Prix) almıştı. Ceylan, 2008 yılında ise ''Üç Maymun'' filmiyle "En İyi Yönetmen Ödülü"nü almıştı 64. Cannes Film Festivalinde ise Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle ''Büyük Jüri'' ödülüne layık görülmüştü. Cannes Film Festivali, trafik kazasında hayatını kaybeden Monaco Prensesi ve ünlü sinema oyuncusu Grace Kelly'nin hayatını konu alan "Grace of Monaco" filminin yarışma dışı gösterimiyle başlayacak.

Fransız sinemacı Oliver Dohan'ın yönettiği filmde Grace Kelly'i, ünlü oyuncu Nicole Kidman canlandırıyor. Filmin ilginç bir özelliğiyse, Fransızca uyarlamasında Nicole Kidman'ın dublajını, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni sevgilisi, oyuncu Julie Gayet'nin yapacak olması.

Bu yılki festivalin jüri başkanlığını Yeni Zelandalı yönetmen ve senarist Jane Campion yapacak. Ünlü sinemacı, 1993'te düzenlenen Cannes Film Festivali'nde "Piyano" isimli filmiyle Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı. Campion, yine aynı filmle "en iyi özgün senaryo" dalında Akademi Ödülü'ne de layık görülmüştü.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER