ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 16:13

Cervantes ödülü Juan Goytisolo'nun

Cervantes ödülü Juan Goytisolonun

İspanya Kültür Bakanlığı tarafından 1975 yılından bu yana verilen Cervantes ödülüne bu yıl Katalan yazar Juan Goytisolo layık görüldü.


İspanyol edebiyatının en prestijli ödülü olarak bilinen ve "İspanya'nın Nobeli" olarak tanımlanan Cervantes'i kazanan 83 yaşındaki Goytisolo, aynı zamanda 125 bin avro para ödülü alacak.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi olan, 2008 yılında İspanya Ulusal Edebiyat Ödülü'nü de alan Goytisolo'nun yazdığı çok sayıda, şiir, öykü, hikaye, deneme, anı ve gezi kitapları arasında "Osmanlı'nın İstanbul'u" adlı kitabı da bulunuyor.

Geçmişte ABD'nin bazı üniversitelerinde edebiyat dersleri veren, Bosna ve Çeçen savaşlarında gazetecilikte yapan ve zaman zaman El Pais gazetesinde köşe yazıları yayımlanan Juan Goytisolo'nun bazı kitapları, diktatör Franco rejimi dönemde sansüre uğrayıp, yasaklananlar arasında yer almıştı.

Goytisolo, Miguel de Cervantes'in ölüm tarihi olan 23 Nisan'da Alcala de Henares Üniversitesi'nde düzenlenecek törende ödülünü İspanya Kralı 6. Felipe'nin elinden alacak.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER