ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 10:04

Cazın benzersiz sesi CRR'de

Cazın benzersiz sesi CRRde

Üç yıl üst üste en iyi caz vokal performansı dalında Grammy kazanan cazın benzersiz sesi Dianne Reeves, 5 yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümü 'Beautiful Life'ın turnesi kapsamında 5 Kasım'da CRR sahnesine konuk oluyor.


Üç yıl üst üste en iyi caz vokal performansı dalında Grammy kazanan cazın benzersiz sesi Dianne Reeves, 5 yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümü 'Beautiful Life'ın turnesi kapsamında 5 Kasım'da CRR sahnesine konuk oluyor.

Vokalist bir baba, trompet çalan bir anne, basçı bir amca gibi aile üyeleri sayesinde müzikal genlere sahip olan Dianne Reeves, küçüklüğünde piyano dersleri alarak müziğe ilk adımlarını attı ve 16 yaşında Clark Terry ile tanışması ve trompetçinin kendisinin mentoru haline gelmesiyle vokal kariyerindeki en önemli başlangıcı yaptı.

Üniversite yıllarında Latin Amerikan müziğine olan ilgisi artan vokalist, dünya  müziğiyle hep yakından ilgilenerek farklı vokal tekniklerini incelemeye başlayan Reeves, 1977 yılında ilk albümünü kaydetti. 1987 yılında Blue Note/EMI etikeyle albüm çıkaran ilk vokalist oldu. 80’li yılların başında Harry Belafonte ve Sergio Mendes’le turnelere çıktıktan sonra 1982 senesinde kendi grubunu oluşturarak  caz festivallerinde sahne almaya başlayan Reeves, bugüne kadar üç sene arka arkaya en iyi caz vokal performansı dalında Grammy ödülünü almaya hak kazanmış tek vokalist.

2002 yılı çıkışlı Grammy ödüllü ‘A Little Moonlight’ albümünde efsanevi prodüktör Arif Mardin ile birlikte çalışan Reeves, Wynton Marsalis ve Lincoln Center Caz Orkestrası ile de kayıt ve konserler gerçekleştirdi. Daniel Barenboim yönetimindeki Chicago Senfoni’yle de bir kayıt yapan ve Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni’yle konuk sanatçı olarak konser veren Reeves, meşhur Walt Disney Konser Salonu’nda sahne alan ilk şarkıcı unvanına da sahip.

Dianne Reeves, 5 yıl aradan sonra çıkarttığı yeni albümü ‘Beautiful Life’dan parçalarını seslendirmek üzere 5 Kasım akşamı CRR sahnesine konuk oluyor. Radikal'de yer alan habere göre, konserde cazın divası Reeves’a Peter Martin (piyano), Romero Lubambo (gitar), Reginald Veal (kontrbas) ve Terreon Gully (davul) eşlik edecek.


Dianne Reeves, 5 Kasım Çarşamba saat 20.00’de CRR’de.

Biletler 83.50 ile 28.50 TL arasında.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER