ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2014 Çarşamba 14:59

Bursa'da Meksika ve İspanya müzikleri konseri

Bursada Meksika ve İspanya müzikleri konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) müzikseverlere Meksika ve İspanya’dan senfonik dansları seslendirdi.


Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’nde 'Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni' seçilen ve uluslar arası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk solist olarak sahnede E. Elgar’ın viyolonsel konçertosunu seslendirdi. Konser, Sir Simon Rattle, Vladimir Jurowski ve Sir Roger Norrington gibi dev şeflerle çalışmış olan ve Collegium Musicum Basel’in daimi orkestra şefi Kevin Grıffıths yönetiminde gerçekleşti.

Ünlü ve çok sevilen orkestra şefi Howad Grıffıths’in oğlu olan Kevin Grıffths, çocuklar ve gençlere klasik müziği erişebilir hale getirebilmek için kendisini adayan bir sanatçı. Grıffths, konserinde şefliğinin yanı sıra açıklamalı yorumlar da yapıyor.

Konserin ikinci yarısında 'M. Ravel Bolero', Arturo Marquez 'Danzon No. 2' ve José Pablo Moncayo ‘Huapango’yu seslendiren Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, dinleyicilere tadı damaklarda kalan bir müzik ziyafeti sundu. Konseri izleyen Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gül Ece Soyutemiz, Uludağ Üniversitesi adına çiçek sunarak sanatçılara teşekkür etti.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER