ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 20:24

Bu hafta tam sinema haftası!

Bu hafta tam sinema haftası!

Sinemalarda bu hafta yine birbirinden farklı yerli ve yabancı filmler vizyondaki yerlerini alacak.


Beyaz perdede görücüye çıkacak filmler, ‘’Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı, Patrondan Kurtulma Sanatı 2, Uzun Yol, Sesime Gel, Kesik (The Cut), Sivil’’

1- Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı

Komedi ağırlıklı filmde, 4 kahramanımız Gökhan, Hikmet, Necmi ve Servet koşullu olarak hapishaneden salındıktan sonra birlikte grup terapisine gitmektedir. Ancak Del Piero Hikmet’in günün birinde vapurda karşılaştığı Mihriban’a aşık olmasıyla hayatları değişir. Mihriban dilsiz bir genç kadındır, Hikmet de onun konuşabilmesi için gereken parayı bulabilmek adına arkadaşlarıyla birlikte tekrar pis işlere bulaşmak zorunda kalacaktır.

2- Patrondan Kurtulma Sanatı 2

2011 yılında çekilmiş "Patrondan Kurtulma Sanatı/Horrible Bosses”ın devam filmi, Jason Bateman, Charlie Day ve Jason Sudeikis’ı Nick, Dale ve Kurt rollerinde tekrar biraraya getiriyor.

Üstlerinin taleplerini yerine getirmekten bunalan Nick (Bateman), Dale (Day) ve Kurt (Sudeikis) “Patrondan Kurtulma Sanatı 2”de kendi işlerinin patron olmaya karar verirler. Ama kısa sürede güvenilmez bir yatırımcı altlarındaki halıyı çekiverir. Çaresiz kalan ve ellerinde yasal hiçbir fırsat kalmayan üçlü, yatırımcının yetişkin oğlunu kaçırıp ondan fidye istemek üzere bir plan yaparlar.

Film komedi türündedir.

3- Uzun Yol

Dram konusunun işlendiği filmde Gülten’in kamyon şoförü Fariz ile ilişkisini öğrenen ailesi, ailelerinin ismine zarar gelmemesi için iki gencin görüşmelerini yasaklar. Ayrı kalmak istemeyen iki aşık, Gülten’in ailesini karşılarına alma pahasına başka bir kasabaya kaçarlar. Aşklarıyla ayakta kalmayı başaran sevgililer, Gülten’in bir erkek çocuk doğurmasının ardından, yeni bir hayata adım atarlar.

Maddi sıkıntılarına bir de bebek eklenince, ilişkileri gergin bir hal almaya başlar. Fariz uzun yolculuklara çıkarken, Gülten de bir markette iş bulur. Fariz gizli gizli, eski alışkanlığı kumara yönelmektedir ve kaybeder. Fariz bu suçlulukla perişan oldukça, çift birbirine iyice uzaklaşmaya başlar.

Kendi halinde yaşayan sıradan insanların, küçük mutlulukları arayış hikayesi olan film, ruhunun götürdüğü yere giden bireyin açmazlarını beyazperdeye taşıyor. kaybetmek-kazanmak kaybetmektir mantığından yola çıkan film, ait olduğu yeri arayan bireyin sevdiklerine, hayata ama en çok da kendisine bakışını anlatıyor. Tüm bu arayış içerisinde ise ata erkil düzende en çok acı çeken gene kadın oluyor…

4- Sesime Gel

Filmde dram konusu işleniyor. 60 yaşındaki Berfe ve 8 yaşındaki torunu Jiyan’ın yaşadığı köyün bütün erkekleri silah sakladıkları iddiasıyla bir jandarma baskını sonucu tutuklanır. Aileleri bu silahları teslim edene kadar serbest bırakılmayacaklardır. Berfe’nin oğlu, Jiyan’ın babası Temo da tutuklananlar arasındadır. Fakat bu iki kadın için önemli bir sorun vardır; ortada silah yoktur, en azından onların bildiği bir yerde. Büyüyen bir çaresizlik içerisinde Berfe ve Jiyan bir silah bulmak ve karşılığında Temo’yu kurtarmak için yollara düşmeye karar verirler. “Derdim Türkiye’nin yakın tarihinde olan biten hakkında keskin politik bir tavır sergilemek değil, çünkü böyle çatışmaların iki taraf için de ne kadar acıya ve kayba yol açtığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden de, tebessümle gözyaşlarını hayatın kendisinde olduğu gibi bir araya getirecek bir hikâye anlatmaya ve salondan çıktıktan sonra da izleyicinin zihninde yer edecek bir film yapmaya çalıştım. Umarım bu iki kadının ve onlara eşlik eden dengbejlerin yolculuğu aracılığıyla biz de kendimize ve içinde yaşadığımız dünyaya dair bir şeyleri keşfedebiliriz.” - Hüseyin Karabey

5- Kesik (The Cut)

1915’teki Ermeni tehciri sonucunda memleketi Mardin’den ayrılmak zorunda kalan Nazaret Manoogian (Tahar Rahim) şans eseri hayatta kalmış ancak karısını ve ikiz kızlarını kaybetmiştir. Günün birinde kızlarının hayatta olduğuna dair bir ipucu ele geçirir. Bunun arkasından Nazaret, kızlarını bulabilmek için çok uzun bir yolculuğa çıkar. Filmde dram konusu ön plandadır.

6- Sivil

Dram içerikli bir yapım olan Sivil, Levent Çetin’in ilk uzun metrajlı filmidir.Fılm 2012 Temmuz aylarında cekildi. 2013 Eylül ayında tamamlandı. Bağımsız bir prodüksiyon anlayışıyla ve dayanışmayla küçük bütçeli olarak çekilen film sektörden çeşitli destekler aldı. Askerden yeni dönen Emrah öldürdüğü bir gerillanın yazdığı mektubun sahibini ve eski sevgilisini ararken kendi iç dünyasında kaybolur . Kendini otoban kenarlarında tek başına yürürken bulur.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER