ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2017 Perşembe 10:05

Bu hafta 6 film vizyona girecek

Bu hafta 6 film vizyona girecek

Bu hafta "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye", "Papatya", "The Party", "Somali Korsanları", "Godard ve Ben" ve "Yeni Yıl Tehlikede" olmak üzere toplam 6 film sinemaseverlerle buluşacak.


Türkiye sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli, 6 film vizyona girecek.

Yönetmenliğini Osman Taşçı'nın üstlendiği, aynı adlı diziden uyarlanan "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye" adlı film izleyiciyle buluşacak.

Ethem Özışık tarafından senaryosu kaleme alından filmin oyuncu kadrosunda Musa Uzunlar, Celil Nalçakan, Ali İl, Cem Cücenoğlu ve Emel Çölgeçen yer alıyor.

Aksiyon türündeki film, bir mafya babasının kızını kurtarmak için giriştiği tehlikeli ve komik maceraları anlatıyor.

- "Papatya"

Emre Canpolat, Mazlum Çimen, Aysun Güven, Ömer Duran ve Kenan Acar'ın rol aldığı "Papatya" adlı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Mehmet Güldoğan gerçekleştirdi.

Dram ve komedi türündeki film, günleri sıradan bir şekilde geçen, babasız büyümüş öğrenci Umut ile en yakın arkadaşı Nuri'nin yaşadığı maceraları ele alıyor.

- "The Party"

Yönetmen koltuğuna Sally Potter'ın oturduğu ve senaryosu yine Potter tarafından yazılan "The Party" adlı film, konusuyla komedi ve dram türünü bir araya getiriyor.

İngiltere yapımı filmde, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Cillian Murphy, Patricia Clarkson ve Emily Mortimer rol alıyor.

Filmin konusu ise şöyle:

"Muhalefet partisinde siyaset hayatını sürdüren Janet (Kristin Scott Thomas), yeni ve önemli bir göreve getirilmesi şerefine sadece en yakın arkadaşlarının çağrılı olduğu bir parti düzenler. Davetli herkesle birlikte Janet da çok neşelidir ancak eşi Bill'in (Timothy Spall) yaptığı hiç beklenmedik bir açıklama yaparak herkesin şok olmasına ve partinin çığrından çıkmasına neden olacaktır."

- "Somali Korsanları"

ABD, Güney Afrika ve Somali yapımı "Somali Korsanları" adlı film, Somali korsan çetelerinin araştırmaya giden genç gazeteci Jay Bahadur'un yaşadıklarını konu ediniyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Bryan Buckley'ın gerçekleştirdiği, biyografi ve dram türündeki filmde, Evan Peters, Barkhad Abdi, Melanie Griffith, Al Pacino ve Aidan Whytock oynuyor.

- "Godard ve Ben"

Michel Hazanavicius'un yönettiği "Godard ve Ben" adlı yapımda, ünlü aktör Louis Garrel, 1967 yılının en büyük yönetmenlerinden olan "Jean-Luc Godard" karakterini canlandırıyor.

Fransız yapımı filmde ayrıca Stacy Martin, Berenice Bejo, Gregory Gadebois ve Micha Lescot rol alıyor.

Biyografi, dram ve romantik türlerini içeren filmin hikayesi şöyle:

"Godard, film çekimleri sırasında kendisinden 20 yaş küçük olan filmin başrol oyuncusu Anne Wiazemsky ile büyük bir aşk yaşamaya başlar. Aşıklar bu mutluluklarını kısa bir süre sonra evlilikle taçlandırır. Her şeyin yolunda gittiği sırada filmin yarattığı tepki, Jean-Luc'un kendini sorgulamasına neden olur. 1968 olayları bu süreci daha da güçleştirecek ve Jean-Luc'u büyük bir krize sokacaktır."

- "Yeni Yıl Tehlikede"

Haftanın ikinci Fransız yapımı, aile filmi "Yeni Yıl Tehlikede"nin yönetmenliğini Alain Chabat üstlendi.

Komedi türündeki yapımın oyuncu kadrosunda, Golshifteh Farahani, Pio Marmaï, Audrey Tautou ve Jean-Pierre Bacri yer alıyor.

Yapımcılığını Adrian Politowski ve Gilles Waterkeyn'in gerçekleştirdiği film, 3 yaş ve üzerine hitap ediyor.

Film, Elflerinin hastalanmasıyla birlikte Noel Baba'nın yeni yıl günü çocuklara verecekleri hediyeleri yetiştirmek amacıyla giriştiği maceraları sinemaseverlere anlatacak.

 

 

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER