ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 10:31

Boğaziçi Caz Korosu Polyfollia’da Türkiye'yi temsil edecek!

Boğaziçi Caz Korosu Polyfolliada Türkiyeyi temsil edecek!

Boğaziçi Caz Korosu Polyfollia’da Türkiye’yi temsil edecek ilk koro olmanın heyecan ve onurunu yaşıyor.


2007 yılından bu yana şef Masis Aram Gözbek yönetiminde müzikal yolculuğuna devam eden, üç kıta, dokuz ülke ve yirmi beş şehirde 1.000.000’dan fazla dinleyiciye ulaşan Boğaziçi Caz Korosu, çok saygın bir ilke daha imza atmak için Fransa’nın Saint-Lô kentine gidiyor.

Avrupa’nın en prestijli koro müziği festivali olarak gösterilen ve 2004 yılından bu yana dünyanın en iyi vokal topluluklarını bir araya getiren Polyfollia’ya dünya çapında tanınmış 11 ekipten biri olarak davet alan Boğaziçi Caz Korosu, beş gün boyunca kentin farklı noktalarında performans sergileyecek.

Çok çeşitli tarzlarda ve formatlarda icra edilen en yaratıcı sanatlardan biri olan koral müziği ve bu sanata yeni bir soluk getiren en başarılı toplulukları tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Polyfollia’da ülkemizi temsil edecek olan koromuz, festivale çok özel bir repertuvarla katılacak. Koro, Türkiye'den Hasan Uçarsu, Erdal Tuğcular gibi bestecilerin yanı sıra, Bulgar besteci Milko Kolarov, Eric Whitacre, Enrique Munoz ve Ko Matsushita gibi dünyanın önemli koro müziği bestecilerinin eserlerini de seslendirecek.

Daha önce ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya, Macaristan ve Bulgaristan gibi ülkelerde katıldığı yarışma ve festivallerde elde ettiği sayısız başarıyla ülkemizi gururlandıran Boğaziçi Caz Korosu uluslararası arenada bayrağımızı bir kere daha dalgalandıracak olmanın onuruyla herkesin desteğini bekliyor. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER