ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 10:31

Bir sansür de Fazıl Say'a!

Bir sansür de Fazıl Saya!

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın programından çıkartıldığı iddia edildi.


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın programındaki konserlerde Fazıl Say bestelerinin çıkartıldığı iddia edildi. Kültür Bakanlığı'nın emriyle gerçekleştiği iddia edilen olay için bakanlıktan açıklama bekleniyor.

Devlet Orkestraları yıllık sezon programlarını hazırladıktan sonra Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne gönderiyor. Programlar bakan onayı ile resmen uygulanıyor.

İddiaya göre bakanlık, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na, Fazıl Say'ın solist olarak yer alacağı ve eserlerinin çalınacağı programlarının değiştirilmesini, aksi takdirde yıllık programın bakan tarafından onaylanmayacağını bildirdi.

Yapılan bildirimin ardından istenilen değişikliğin gerçekleştiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın eserlerine yer verilmediğinin doğru olup olmadığını sordu.

Diğer yandan Fazıl Say ise Japonya'da olduğu için Twitter üzerinden açıklama yaptı. Fazıl Say konuyla ilgili Kültür Bakanlığı'ndan açıklama beklediğini belirtti.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER