ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Şubat 2018 Cuma 11:56

Berlin'de Türk sineması rüzgarı esecek

Berlinde Türk sineması rüzgarı esecek

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden biri olan 68'inci Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Türk filmleri rüzgarı esecek.


Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden biri olan 68'inci Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Türk filmleri rüzgarı esecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden biri olan 68'inci Berlin Uluslararası Film Festivali'nin başladığı belirtilerek, festival kapsamında Bakanlık ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği iş birliğinde hazırlanan Türkiye standının, dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlayacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, ortak yapımlar için en önemli platformlardan biri olan festivalde, yeni projeler için çalışma yapılacak. 15-25 Şubat arasındaki festivalde, Türkiye'den de üç film sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Bu kapsamda, Banu Sıvacı'nın ilk uzun metrajlı filmi "Güvercin" festivalin Generation bölümünde, Burak Çevik'in yönettiği "Tuzdan Kaide" Forum bölümünde, Didem Pekün'ün "Araf" adlı filmi ise Forum Expanded bölümünde gösterilecek.

Yapım aşamasındaki projelerin de desteklendiği festivalde, "Berlin Ortak Yapım Pazarı" programında, yönetmen Nisan Dağ'ın "Bir Nefes Daha" adlı projesi, "Script Station" programında da Selcen Ergun'un "Kar ve Ayı" adlı projesi yer aldı. "Berlin Yetenekleri" bölümüne ise sanat yönetmeni Mediha Didem Türemen, yönetmen Ayşe Toprak, oyuncu Elit İşcan, senarist ve yönetmen Selcen Ergun ve oyuncu Begüm Akkaya Türkiye'yi temsil edecek.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nin festival kapsamında hazırladığı "Türkiye'den Milyonlarca Hikaye" etkinliğinde de Türkiye'nin film yapımcılarına vadettiği kültürel zenginlik ve hikaye çeşitliliği anlatılacak.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER