ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ekim 2014 Çarşamba 11:36

Bayramın 4. günü 4 oyun

Bayramın 4. günü 4 oyun

Devlet Tiyatroları,bugünden itibaren sanatseverlerin karşısına çıkıyor.


Çağdaş tiyatronun kurucularından Henrik Ibsen’in ‘Hedda Gabler’inden, Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal’in ‘Murtazası’na, Türk tiyatrosunun öncülerinden Musahipzade Celal’in ‘Macun Hokkası’ndan ünlü Fransız oyun yazarı Moliere’in ‘Kibarlık Budalası’ ve ‘Gülünç Kibarları’na birçok eser Devlet Tiyatrolarının bu sezon ilk turdaki yeni oyunlarından. 

BAYRAMIN 4’ÜNCÜ GÜNÜ TİYATROLARDA 4 YENİ OYUN

‘Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı’, ‘Bernarda Albanın Evi’, ‘Euridicenin Elleri’ ve ‘Hamlet Makinesi’ Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrolarının geçtiğimiz sezon en beğenilen oyunlarından.

Bir önceki sezonun kapalı gişe bu 4 oyunu ve 2 prömiyerle perdelerini açmaya hazırlanan Devlet Tiyatroları, 5 bölgede 7 yeni eseri seyircisiyle buluşturacak.

Moliere’nin ‘Hastalık Hastası’ oyunu ile ilk prömiyerini bugün Bursa’da yapacak olan Devlet Tiyatrolarının yeni oyunlarından ‘Töre’ Konya’da, ‘Gülünç Kibarlar’ ise Sivas’ta 2 Ekim günü seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

Bayramın 4’üncü Gününde 4 Prömiyer

Aşk, dram ve komedi ile bayramda da seyirci karşısına çıkacak olan Devlet Tiyatroları 4 ayrı sahnede 4 yeni oyun sahneleyecek.

‘Geçtim Ama Tiyatrodan’, ‘Hedda Gabler’, ‘Yeşilçam’ ve ‘Kuaförde Bir Gün’ Devlet Tiyatrolarının bayram prömiyerleri.

Bir kadının yaşam kalıpları içerisindeki dramının en ağır şekilde sahneye yansıtıldığı Henrik Ibsen’in duygu yüklü ‘Hedda Gabler’i Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesinde; aşkı için yönetmenliğe soyunan iki kafadarın hikayesini anlatan Uğur Saatçi’nin yönettiği son derece eğlenceli ‘Yeşilçam’ Küçük Tiyatroda ve sıradan insanların, hayallerini gerçekleştirmek üzere kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü sahneye taşıyan Pervin Ünalp’in ‘Kuaförde Bir Gün’ isimli eseri ise Altındağ Tiyatrosunda 7 Ekim günü prömiyer yapacak.

Kosova’nın bağımsızlık mücadelesi verdiği yıllarda yaşanılan bürokratik engellerin yazar Yeton Neziray tarafından hicvedildiği İstanbul Devlet Tiyatrosunun ‘Geçtim Ama Tiyatrodan’ isimli oyunu da bayramın 4’üncü günü seyirci ile buluşacak diğer yeni oyunlardan.

DEVLET TİYATROLARININ EKİM PRÖMİYERLERİ

Ankara Devlet Tiyatrosunun ‘Shakespeare Zorda’, ‘Alacaklılar’, ‘Satıcının Ölümü’ ve ‘İyiyim’; İstanbul Devlet Tiyatrosunun ‘Güneş Batarken Bile Büyük’, ‘Paşa Paşa Tiyatro ya da Ahmet Vefik Paşa’; İzmir Devlet Tiyatrosunun ‘Kurban’ ve ‘Kibarlık Budalası’; Bursa Devlet Tiyatrosunun ‘Kanlı Nigar’; Adana Devlet Tiyatrosunun ‘Macun Hokkası’; Trabzon Devlet Tiyatrosunun ‘Rulet’; Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun ‘Murtaza’; Antalya Devlet Tiyatrosunun ‘Daniş Çelebi ve Sümbül’, Erzurum Devlet Tiyatrosunun ‘Deli İbrahim’, Konya Devlet Tiyatrosunun ‘Misafir’ ile Van Devlet Tiyatrosunun ‘İntiharın Genel Provası' Ekim ayında Devlet Tiyatrolarında prömiyer yapacak diğer oyunlar.

ANKARA’DA 28 OYUN

Türkiye genelinde Ekim ayı içerisinde eski ve yeni 8’i çocuk toplam 61 oyunu seyircisiyle buluşturacak olan Devlet Tiyatroları, Ankara’da ise 28 oyun sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosunun Ekim ayı programında sahnelenecek eserler ise haftalık sıralamaya göre şöyle:
Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesinde ‘Hedda Gabler’, ‘Satıcının Ölümü’, ‘Kösem Sultan’; Büyük Tiyatroda ‘Teneke’, ‘Machbeth’, ‘Hedda Gabler’; Şinasi Sahnesinde ‘Alacaklılar’, ‘Nereye’; Küçük Tiyatroda ‘Yeşilçam’, ‘Karlar Kraliçesi’ (Ç.O.), ‘Ramiz ile Jülide’; Akün Sahnesinde ‘Shakespeare Zorda’, ‘Keloğlan Keleşoğlan’ (Ç.O.), ‘Çalıkuşu’, ‘Vanya Dayı’; Altındağ Tiyatrosunda ‘Kuaförde Bir Gün’, ‘Nalınlar’; İrfan Şahinbaş Tiyatrosunda ‘Bernarda Albanın Evi’, ‘Hayvan Çiftliği’, Stüdyo Sahnede ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye’, ‘Bizim Yunus’, ‘İyiyim’; Oda Tiyatrosunda ‘Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı’, ‘Nehir’; 75. Yıl Sahnesinde ‘Euridicenin Elleri’, ‘Hüzzam’, ‘İyiyim’ ve Tatbikat Sahnesinde ise ‘Aklımdaki Kadınlar’, ‘Kontrabas’ ve ‘Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi’. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER