ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 23:42

‘Baykal Saran’ ödülünü Dilek Bozkurt aldı

Baykal Saran ödülünü Dilek Bozkurt aldı

'Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü'nü bu yıl Dilek Bozkurt aldı.


'Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü'nü bu yıl Dilek Bozkurt aldı.

Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Baykal Saran anısına düzenlenen ödül, bu yıl sekizinci kez sahibini buldu. Anton Çehov’un Kuğunun şarkısı "Bir Evlenme Teklifi’’ oyunundaki performansıyla Ankara Devlet Tiyatro Snatçısı Dilek Bozkurt’un oldu. Bozkurt ödülünü törenle aldı.

Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ve ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Selçuk Yöntem’in katıldığı özel gecede "Kuğunun şarkısı ‘Bir Evlenme Teklifi’’ oyununun özel gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından gerçekleşen törende Dilek Bozkurt ödülünü Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in elinden aldı.

Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü daha önce de Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, Gülin Ersoy ve Sükun Işıtan’a verilmişti.

Bozkurt, 1970 yılında Zonguldak Ereğli’de doğdu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu bölümünden 1993 yılında mezun olan Bozkurt, 1997 yılında yüksek lisansını tamamlayarak Devlet tiyatrolarına katıldı. 2005 yılından bu yana da Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalışmalarını sürdüren Bozkurt, Tamirci, Keşanlı Ali Destanı, Rumuz Goncagül, Bürokratlar, Kaçsam Bırakıp, Türkmen Düğünü, Atinalı Timon, Yerma, Elele, Kayıplar, Eşik, Venedik Taciri, Teneke ve Kuğunun Şarkısı ‘Bir Evlenme Teklifi’ gibi oyunlarda rol aldı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER