ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 11:41

"Barbarlar tarih boyunca kütüphane yağmaladı"

"Barbarlar tarih boyunca kütüphane yağmaladı"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kobani’de barbarların tarih boyunca olduğu gibi şimdi de kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdığını söyledi.


Bakan Çelik, sosyal paylaşım twitter’daki hesabı üzerinden IŞİD’in Suriye sınırındaki Kobani’ye saldırması nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet olayları ve protesto gösterileri konusunda, müzeler, kültür merkezleri ve kütüphanelerin ateşe verildiğini belirtti.

Takipçileriyle yol açılan tahribatın fotoğraflarını paylaşan Çelik, son olaylarda, Siirt İl Halk Kütüphanesi’nin zemin katında bulunan arşiv, çocuk bölümü ve engelliler bölümünde kitaplar, bilgisayarlar, mobilyalar atılan molotof kokteyli sonucu yandığını ve kütüphanenin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bünyesinde 190 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ile idari ve teknik mekanlar olan Varto Kültür Merkezi yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini açıklayan Çelik, "Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi’ne yapılan saldırı sonucunda müze binası tamamen tahrip edilmiş, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalınmış, çok sayıda kitap da yanmıştır. Barbarlar tarih boyunca olduğu gibi şimdi de kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdı. Kendisine ’siyasetçi’ diyenlerin kışkırttığı barbarlar, çocukların kütüphanesini yaktılar. Kültür merkezini yıktılar" ifadelerini kullandı.
























KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER