ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 14:36

Atina'da Türk Filmleri Haftası başlıyor

Atinada Türk Filmleri Haftası başlıyor

Türk sinemasının 100. yılında, ödüllü filmlerin yanı sıra Türk sinemasının başyapıtları arasına girmiş klasik filmlerin gösterileceği etkinlik süresince, oyuncu ve yönetmenler de seyircilerle buluşacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda, Atina Büyükelçiliği, Atina-Pire Başkonsolosluğu ve Dünya Kitle İletişim ve Araştırma Vakfı işbirliğinde 23-29 Ekim 2014'te Atina'da "Türk Filmleri Haftası" düzenlenecek.

Yunanistan Film Arşivi ve Film Müzesi Tainiothiki'nin tarihi iki salonunda yapılacak gösterimlerde, Türk ve Yunanlı sinemacılar bir araya gelecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen hafta boyunca, dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş Gözümün Nuru, Ben O Değilim, Küf, Kosmos, Dedemin İnsanları, Yozgat Blues, Daire, Kelebeğin Rüyası, Sürgün filmlerinin yanı sıra Gelin, Anayurt Oteli, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol, Masumiyet gibi Türk sinemasının klasikleşmiş başyapıtları Yunanlı sinemaseverlerle buluşacak.

- Türkiye sinemasının dünyaca ünlü efsaneleri Atina'da

Atina Türk Filmleri Haftası kapsamında, Türk sinemasının ünlü iki oyuncusu Atina'da izleyicilerle buluşacak. Gelin filminin başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit ve Selvi Boylum Al Yazmalım filminin başrol oyuncusu Türkan Şoray, gösterimlerden sonra izleyicilerle buluşacak.

- Türk sineması konuşulacak

Ankara Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini alan Daire filminin başrol oyuncusu Nazan Kesal; Erol Özlevi'nin yönetmenliğini, Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği, Rıdvan Akar'ın 'İstanbul'un Son Sürgünleri' kitabından uyarlanan Sürgün filminin usta oyuncularından Mahir Günşiray ve Saadet Işıl Aksoy, film gösterimlerinden sonra seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar.

Hülya Koçyiğit, Tayfun Pirselimoğlu, Mahir Günşiray, Saadet Işıl Aksoy, Nazan Kesal, Ercan Kesal ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi, 24 Ekim Cuma günü saat 20.30'da düzenlenecek toplantıda, Türk sinemasının 100. yılı hakkında bilgi verecek.

- Ben O Değilim filminin Yunanistan prömiyeri

Atina Türk Filmleri Haftası, Türkiye-Yunanistan ortak yapımı, Roma Film Festivali en iyi senaryo, İstanbul Uluslararası Film Festivali en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi müzik ödüllerini alan, Ben O Değilim filminin Yunanistan prömiyeriyle başlayacak.

Filmin gösterimine, yönetmen ve senarist Tayfun Pirselimoğlu, başrol oyuncuları Ercan Kesal ve Maryam Zaree'nin yanı sıra Yunanlı görüntü yönetmeni Andreas Sinanos, besteci Giorgos Koumendakis ve ortak yapımcı Nikos Moustakas katılacak.

Türk sinemasının 100. yıl dönümü dolayısıyla 1924-2014 yıllarında Yeşilçam'ın önemli 40 başyapıtının afişlerinden oluşan "Türk Sineması 100 Yaşında" konulu sergi de 23-29 Ekim 2014 tarihleri arasında, film haftasının düzenleneceği Tainiothiki sinemasında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER