ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2014 Salı 12:04

ABD’de "Güvenli Liman Türkiye" Sergisi

ABDde "Güvenli Liman Türkiye" Sergisi

ABD’deki Washington Büyükelçiliği’nde bugüne kadar Türkiye’ye sığınan mültecilerle ilgili, “Güvenli Liman Türkiye” adlı fotoğraf sergisi açıldı.


ABD’deki Washington Büyükelçiliği’nde bugüne kadar Türkiye’ye sığınan mültecilerle ilgili, “Güvenli Liman Türkiye” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze Türkiye’nin kapılarını açtığı mültecilerin fotoğraflardan oluşan “Güvenli Liman Türkiye” adlı fotoğraf sergisi Washington Büyükelçiliği binasında ziyarete açıldı. Sergi nedeniyle düzenlenen resepsiyona Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, eşi Sinem Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda açıklama yapan Büyükelçi Kılıç, Türkiye’nin mültecileri kabul etmesi konusunda ciddi bir geçmişi olduğunu ifade ederek,” Bunun bir şekilde anlatılması ve gösterilmesi gerekiyor. Fakat maalesef batı basınına baktığınız zaman bir çok ülke basınında Türkiye’nin son dönemde Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmak konusunda sergilemiş olduğu cömertlik bile ev sahipliği bile maalesef görünmüyor. Bu sadece Suriye ile sınırlı değil. Bu tarihten gelen bir gelenek Türkiye için. 14. Yüzyılda biz Yahudileri Osmanlı topraklarına kabul etmeyle başlamıştık” dedi. Çok sayıda milletin Türkiye tarafından kabul edildiğini belirten Kılıç, “ Arkadaki listede gördüğünüz gibi sadece Ahıskalılar, Bulgaristan’daki Türkler, Bosna-Hersek’teki Türkler gibi değil onun dışında çeşitli ırklardan dinlerden insanları da hiçbir ayrım gözetmeden Türkiye’ye zor günlerde kaldıklarında sahip çıkabilmek için onlara güvenli bir liman sağlayabilmek için, serginin de ismi o, elimizden gelen bütün gayreti sergilemişiz. Bunun layıkıyla gösterilmesi, görülmesi, anlaşılması ve idrak edilmesi gerekiyor. Onun için bu sergiyi açtık” açıklamalarını yaptı.

Kılıç, serginin amacına ulaşmasını hedeflediklerini kaydederek, “Hiç olmazsa son dönemde Suriye konusunda sergilemiş olduğumuz yaklaşım, insani yaklaşımın görülmesi bile çok büyük bir olay. Ama onun yanında Türkiye’nin sadece son dönemlerde siyasi nedenlerle değil tarihi boyunca da manevi değerleri, milli değerleri çerçevesinde sergilemiş olduğu bu dayanışmanın daha geniş bir şekilde anlatılması gerekiyor. Sergide gördüğünüz gibi bu perspektifte Türkiye’nin güvenli liman sağlama özelliğini gösteriyor. İnşallah yeterince tanıtımı yağacağız. , yaptık da. Ziyaret edilecek ve görülecek ümit ediyorum” dedi.

(İHA)










KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER