ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 13:51

9. Contemporary Istanbul sona erdi

9. Contemporary Istanbul sona erdi

Türkiye'nin uluslararası en geniş çağdaş sanat fuarı, "9. Contemporary Istanbul"u 77 bin sanatsever ziyaret etti.


Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda, toplam değeri 190 milyon lirayı bulan eserler yer aldı.

Fuara 23 ülkeden, 520 sanatçı, 108 çağdaş sanat galerisi katılırken, 340'ı Contemporary Istanbul tarafından davet edilen bine yakın yabancı koleksiyoner, profesyonel, akademisyen ve 8 ayrı uluslararası müze grubu da fuarı ziyaret etti.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuarda, Jaume Plensa'nın 230 bin avro değerindeki "Sanna's Dream" adlı heykeli, Ergin İnan'ın 180 bin dolar değerindeki "Öte Dünya Kapıları" adlı eseri, Alex Katz'ın 62 bin avro değerindeki "Red Hat Sunrise" ve Yayoi Kusama'nın 70 bin avro değerindeki "Dots Obsession" tablosu satılan önde gelen eserler arasında yer aldı.

Nuri Bilge Ceylan'in 20 fotoğrafı, Emmanuel Fremin Gallery'nin Melissa Mızraklı'nın 20 eseri, Andipa Gallery'nin sergilediği Slinkachu'nun tüm eserleri de fuarda alıcı buldu.

Contemporary Istanbul'un yeni girişim ve inisiyatifi CI Editions, fuar kapsamında sınırlı sayıda üretilen özel edisyonları sundu. Mustafa Horasan, Hale Tenger, Buğra Erol, Fırat Engin, Orhan Cem Çetin, Ali Emir Tapan, Ardan Özmenoğlu, Ahmet Polat, Erdoğan Zümrütoğlu, Gözde Türkkan, Book Lab, Seçkin Pirim, Ahmet Duru, Selçuk Ceylan, Sıtkı Kösemen, Özlem Günyol ve Mustafa Kunt'un ürünleri CI Editions'da yer aldı.

Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümünde ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat projeleri, iç mekan mapping projeleri, hologram işleri ve video sanatı özel bir seçki ile sergilendi. Ouchhh'un dijital görselli odası, NOHlab ve Musion'ın hologram görüntüleri, MOCC'un gerçekleştirdiği ve küratörlüğünü Lanfranco'nun yaptığı "National Panties" isimli sergi, Paul Myoda'nın mekanik enstalasyonları ve Zimoun'un ses enstalasyonu fuarda sergilendi.

Çin çağdaş sanatına farklı bir bakış ile Dr. Michael I. Jacobs'ın gözünden Çin video ve projeksiyon sanatı seçkisine yer verilen "Now You See" sergisinde 10 genç Çinli sanatçının işlerine ver verildi. Whitney Müzesi küratörü Chrissie Iles'ın kürasyonunu yaptığı sergi, fuar alanını ziyaret edenler tarafından yoğun ilgi gördü.

CI Dialogues konferans programı kapsamında "Yeni Medya Galerisi Yönetimi", "Gelecek bugündür- Çin'den Çağdaş Sanat", "Çağdaş Sanatın Bugünü ve Yarını", "Gelecek Nasıl Biriktirilir?" konuları tartışıldı.

Charlie Stein, Ali Emir Tapan, Mehmet Ali Uysal, Lukas Ulmi, Fani Zguro, Ansen, Liu Dao, Orhan Cem Çetin ve Voldemars Johansons, her 90 dakikada, bir sanatçının solo şovuna yer veren Contemporary Istanbul Program Direktörü Marcus Graf'ın küratörlüğünü yaptığı "CI 90 Minute Shows"a katıldı.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu ise Yıldız Holding ve 42 Maslak'ın üstlendiği fuara paralel olarak düzenlenen özel koleksiyoner programı, uluslararası koleksiyonerleri bir araya getirerek, koleksiyonerler arasında etkin bir ilişki ağı kurulmasını sağladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER