ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Şubat 2017 Salı 00:50

"7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri"

"7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri"

Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülüne "Gayri Resmi Hürrem" oyunundaki rolleriyle İpek Atagün Gezener ve Gülin Ersoy, yılın en başarılı erkek oyuncu ödülünü ise "Tolstoy ve Anna" oyun performansı ile Oktay Dal layık görüldü


Bu yıl 7. düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülüne "Gayri Resmi Hürrem" oyunundaki rolleriyle, İpek Atagün Gezener ve Gülin Ersoy, yılın en başarılı erkek oyuncu ödülünü ise "Tolstoy ve Anna" oyun performansı ile Oktay Dal, layık görüldü.

Sunuculuğunu Hakan Meriçliler'in yaptığı "7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri" töreni, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Yıldız Kenter Salonu'nda gerçekleştirildi.

Oyuncu Kerem Alışık, törende yaptığı konuşmada, annesi Çolpan İlhan ve babası Sadri Alışık'a minnet duygularını ederek, "Sanatın bir yakınma değil, toplumsal meselelere dokunma ihtiyacı, bir moral gücü olduğunu biliyoruz." dedi.

Konuşmasında törene katılanlara teşekkür eden Alışık, "Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü"nü Gönül Orbey'e takdim etti.

Orbey'in yıllardır rol seçmeyi düşünmeden görev aldığı oyunlarla oyunculuğu ve oyunculuğa saygılı yaklaşımının yanında, tiyatronun demokratik yapılaşması yolundaki ciddi çabalarının bulunduğunu aktaran Alışık, şunları söyledi:

"Ankara'da sahnelenen ve Anadolu'dan Ankara'ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan ödüller sahiplerini buldu. Sanatın bir yakınma değil, toplumsal meselelere dokunma ihtiyacı, bir moral gücü olduğunu biliyoruz. İltifatlandırma ve ödüllendirme duygusunu bizimle bu gece paylaşan sanat dostlarına teşekkür ediyoruz. Ödül alan ve aday olan tüm meslektaşlarımızı kutluyoruz."

Annesi Çolpan İlhan'ın fedakarlığın sembolü olduğunu anlatan Alışık, "Babam şöyle derdi, 'Çolpan'ı alın, ben düşerim.' Evet, Çolpan İlhan hakikaten bizim emek üretim ilişkimizin mimarı ve sanatsal bütün çabalarımızın kahramanıdır." dedi.

- Ödüle layık görülen oyuncular

Gülşen Karakadıoğlu'nun başkan olduğu seçici kurulda, Prof. Dr. Deniz Bozer, Prof. Dr. Filiz Elmas, Yönetmen Akif Yeşilkaya, Yönetmen ve oyuncu Mehmet Atay, Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, oyuncu Basri Albayrak, Öğretim üyesi ve oyuncu Erdal Küçükkömürcü ve Sanat Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çetin yer aldı.

Törende, yılın en başarılı kadın oyuncu ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Gayri Resmi Hürrem" oyunundaki rolleriyle İpek Atagün Gezener ve Gülin Ersoy, yılın en başarılı erkek oyuncu ödülünü ise Ankara Devlet Tiyatrosu "Tolstoy ve Anna" oyun performansı ile Oktay Dal, layık görüldü.

Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunundaki rolüyle Meltem Baytok'un, yılın en başarılı erkek oyuncusu da Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki "Yaşlı Kadının Ziyareti" isimli oyunun performansı ile Ahmet Türkoğlu'nun oldu.

Komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Rumuz Goncagül" isimli oyundaki performansı ile Dilara Keyf Günüç, yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülüne de Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Felatun Bey ile Rakım Efendi" oyundaki rolüyle Bülent Çiftçi, değer bulundu.

 

Aynı kategoride yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncusu ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Kurnaz Aşıklar" oyundaki performansı ile Buket Türkyılmaz, yardımcı erkek oyuncusu ödülüne ise aynı oyundaki rolüyle İsmet Numanoğlu, layık görüldü.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER