ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2017 Pazar 01:24

37. Paris Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

37. Paris Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

Fuara bu yıl 40 ülkeden bin 200 yayınevi katılıyor Yaklaşık 800 söyleşinin yapılacağı fuarda, 3 bin yazar kitaplarını imzalayacak


Paris Uluslararası Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı.

Porte de Versailles Fuar Merkezinde bu yıl 37'incisi düzenlenen fuara, 40 ülkeden bin 200 yayınevi katılıyor. Yaklaşık 800 söyleşi ve etkinliğin düzenleneceği fuarda, 3 bin yazar okurları için kitaplarını imzalayacak.

Fas'ın onur konuğu olduğu fuarda, ülke standına geniş yer ayrıldı. Faslı yazarların fotoğrafları ve yazılarının asıldığı büyük stand yoğun ilgi gördü.

Dijital ve sesli kitapların sergilendiği fuarda ayrıca internet üzerinden kitap yayınlamak isteyen yazarlara yönelik platformların tanıtımları da yapılıyor.

Fuarda Yaşar Kemal, Sait Faik Abasıyanık ve Özdemir Asaf'ın eserlerini Fransızca yayımlayan Bleu Autour Yayınevi standında söz konusu yazarların kitaplarına da yer verildi.

Ipsos Kamuoyu Araştırma Şirketinin yaptığı son araştırmaya göre, geçen yıl Fransa'da kişi başına kitap okuma sayısı ortalama 20 oldu. 2015'te bu rakamın 16 olarak kayıtlara geçtiği araştırmaya göre, artışta dijital kitaba ilginin artması etkili oldu.

Yaklaşık 200 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, 27 Mart Pazartesi gününe kadar açık olacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER