ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2016 Perşembe 16:37

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği, düzenlediği resepsiyonla Cumhuriyetin 93. yılını kutladı Varşova Büyükelçisi Üğdül: "29 Ekim Cumhuriyetin ilan edildiği tarih, bunun için ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarız"


Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği, Polonya'da düzenlediği resepsiyonla Cumhuriyetin 93. yılını kutladı.

Kraliyet Sarayı Müzesinde düzenlenen resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Tunç Üğdül, 29 Ekim'in Türkiye'de Cumhuriyetin ilan edildiği tarih olduğunu belirterek, "Bunun için ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarız." dedi.

Üğdül, Türkiye'nin her zaman ihtiyacı olanların sığındığı bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu defa da Suriyeliler için bulunduğumuz coğrafyanın ve tarihin bize emrettiği görevi yerine getiriyoruz. Fakat bunun global bir sorun olduğunun bunun içinde global iş birliği ile çözülmesi gerektiğinin bilincinde olunması gerekmektedir. Bugün Türkiye insani yardım anlamında dünyadaki en büyük ikinci ülke konumundadır."

Türkiye ve Polonya'nın tarihi ilişkilerinin her zaman ayrıcalıklı olduğuna dikkati çeken Üğdül, "Bu ayrıcalıklı ilişki ve ortak tarihi değerlerimiz, bizlerin beraber çalışmamızı, güçlerimizi daha etkili bir şekilde birleştirmemizi ve daha yakın ilişkiler kurmamızı gerektirmektedir." dedi.

Polonya ve Türkiye mutfağından örneklerin de sunulduğu resepsiyona, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun yanı sıra, Polonya'dan üst düzey yetkililer, ekonomi, medya, akademi ve kültür dünyasından temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda düzenlenen konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Aylin Özuğur, Arda Doğan, Aslı Kıyıcı ve Serkan Kocadere piyano eşliğinde konser verdi. Sanatçıların seslendirdiği Türkiye ve Polonya milli marşları ve Polonya halk şarkısı alkış aldı.

Konserin ardından resepsiyon alanında fotoğraf sanatçısı Mustafa Dedeoğlu'nun "İstanbul Fotoğrafları" sergisi de davetlilerin beğenisine sunuldu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER