ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 15:39

12 bin 490 çocuk öldü

12 bin 490 çocuk öldü

Suriyeli sanatçılar, ülkelerinde yaşanan dramı ifade etmek için iç savaş sırasında hayatlarını kaybeden 12 bin 490 çocuğun isimlerinin yer aldığı bir tablo yaptı.


Suriyeli sanatçılar, ülkelerinde yaşanan dramı ifade etmek için iç savaş sırasında hayatlarını kaybeden 12 bin 490 çocuğun isimlerinin yer aldığı bir tablo yaptı.



Suriye'deki iç savaşta öldürülen 12 bin 490 çocuğun isimlerinin yer aldığı "Suriye Melekleri" isimli tabloyu yapan Suriyeli sanatçılar, bu tablo ile Suriyelilerinin yaşadığı kederi, uluslararası topluma taşımaya karar verdiklerini ve ne bir çocuğun ne de bir Suriyelinin ölmeyeceği bir çözüme ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

ZAMANI DURDURAN İÇ SAVAŞ

Bu çalışmanın fikir babası, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Hüsam es-Saidi, şunları ifade etti:

"Tabloda iç savaşın başlangıcından 5 Ekim'e kadar hayata gözlerini yuman çocukların isimleri yer alıyor. Tabloda kanatları olan ancak kilit altında kalmış Suriyeli bir kız var. Kilidin üzerinde ise dünyanın resmi var. Kız çocuğu elinde sayıları ters yazılmış, akrebi olmayan bir saat taşıyor. Bu da zamanın durduğu anlamına geliyor."



GİNNESS'E BAŞVURU

Tablonun 40 bin dolara mal olduğunu ifade eden Saidi, eserin tamamlanması için koalisyondaki Demokrasi Bloğu'nun yanı sıra eski SMDK Başkanı Ahmed el-Carba'nın destek olduğunu kaydetti. Saidi, devasa tabloyu 40 günde tamamladıklarını belirterek, "Tablo 441 metrekarelik bir alanı kaplıyor. İleride tabloyla Suriyeliler adına Guinness'e dünya rekorları için başvurmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Saidi, tablonun üzerinde İngilizce olarak "Suriyeli çocukları kurtarın" yazdığını dile getirerek, "Halihazırda İstanbul'da sergilenen Suriye'nin Melekleri tablosu, 20 Kasım'da Dünya Çocuk Günü münasebetiyle Avrupa Parlamentosu'nda sergilenecek. Ayrıca, Fransa, İsveç, Almanya bir ihtimal da ABD'de sergilenmesi planlanıyor" ifadesini kullandı.


 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER