ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2013 Cuma 10:22

Çatısız Okul yazarından İnsan Mevsimi

Çatısız Okul yazarından İnsan Mevsimi


Milli Gazete’deki ÇATISIZ OKUL köşesinde hayata ve eğitime dair ilginç yazılarıyla tanıdığımız Erol Erdoğan’ın ilk kitabı İz Yayıncılık’ın sanat-edebiyat dizisinden çıktı. Kitabın adı: İNSAN MEVSİMİ.

Erol Erdoğan “İnsan Mevsimi”ni şöyle tanımlıyor:

“İnsanın fıtrat üzerine yaratılışı dünyanın farklılıklar üzerine kurulduğu anlamına gelir. Onun için insan mevsimler gibi rengârenktir. Doğal haliyle aylar, mevsimler, iklimler, coğrafyalar gibi olan insan, küçükken yakın çevresinin terbiyesi, büyürken edindiği korkular, yanlış eğitim, taraf olduğu ideolojiler sebebiyle farklılıklarını birer birer azaltır.”

Yazara göre, “Farklılıkların azalması fıtrattan uzaklaşmak demektir. Böyle anlarda kişinin ‘insan mevsimi’ne dönmesi gerekir. İnsan mevsimi, dünyanın ilk mevsimidir.”

Kitap 9 bölüm, 172 sayfa ve 44 yazıdan oluşuyor. Bölüm adları şöyle; Güz, Kış, Bahar, Yaz, Çocuk, Kedi, Oruç, İstanbul, İnsan. Bölüm başlarında birer çizgi yer alıyor.

Bazı yazıları okurken “bunu ben mi yazdım” hissini yaşatan “İnsan Mevsimi” 2013 yazının sevilen kitaplarından biri olacağa benziyor.

CUMARTESI “İMZA GÜNÜ” VAR

“İnsan Mevsimi” için bir de imza günü düzenlendi. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (DED)’nin Eyüp’teki merkezinde 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilecek imza etkinliği Saat 18.00’de başlayacak.

Erol Erdoğan, imza öncesinde konuklarla “İnsan Mevsimi” kavramı üzerine sohbet edecek.  DED’in adresi: Nişanca Mah. Feshane Cad. No:3 Eyüp, Tel: (0212) 5816172 

Kitabı e-satış sitelerinden temin etmek mümkün.

EROL ERDOĞAN KİMDİR?

“İnsan Mevsim”inin yazarı Erol Erdoğan Sinop’ta doğdu, İstanbul’da yaşıyor. İlahiyat ve Sosyoloji eğitimi aldı.

Nida, Mavikuş Çocuk, Şehrengiz Edebiyat, Yeni Dünya, SPD (Sosyal Politikalar) dergilerinin kuruluşunda yer aldı. Çanakkale Savaşları üzerine yayıncılık yapan Yarımada Yayınlarını kurdu. Siyasi partilerde ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

Yazıları Milli Gazete, Yeni Söz, Yeni Şafak ve Radikal gazeteleri ile Mavikuş, Yeni Dünya, Nida, Tütün, Milli Şuur, Tohum dergilerinde; şiirleri ise Şehrengiz, Ay Vakti ve Tütün dergilerinde yayımlandı.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER