ÖNE ÇIKANLAR :
KARİKATÜRTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Haziran 2013 Perşembe 12:40

Öğrenciler Nasrettin Hoca’nın fıkralarını karikatür olarak çizdi

Öğrenciler Nasrettin Hocanın fıkralarını karikatür olarak çizdi


Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sosyal Yaşam Okulu Projesi çerçevesinde, yazar- karikatürist Erol Büyükmeriç’in 75. Yıl Özel İdare İlkokulu’nda 3 ay süreyle gerçekleştirdiği karikatür atölyesi çalışmalarını tamamladı. Nasrettin Hoca fıkralarından yola çıkarak, bu fıkraları çağdaş yorumla çizgilere taşıyan öğrenciler, 28 eseri okulun salonunda sergilemeye başladı.

    Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında karikatürist Erol Büyükmeriç ile öğrenciler bir araya gelerek karikatür kursu düzenledi. Öğrencilere karikatür çizmenin eğitimini veren Büyükmeriç, öğrencilerle birlikte Nasreddin Hoca fıkralarından oluşan karikatür sergisi açtı. Öğrencilerin hazırladığı 28 karikatür, 75. Yıl Özel İdare İlkokulu'nda sergilenmeye başlandı.

    Çocukların karikatür yeteneklerini geliştiren çalışmanın çok verimli geçtiğini söyleyen Büyükmeriç, Tepebaşı Belediyesi ve okul yöneticilerine, öğrencileri karikatür sanatıyla buluşturmada sağladıkları ortam için teşekkür etti. Büyükmeriç, “Öğrenciler, bir taraftan karikatür yeteneklerini geliştirdiler, diğer yandan da Nasrettin Hoca’yı yakından tanıdırlar.” dedi.

    Atölyeye katılan öğrencilere Tepebaşı Belediyesi tarafından sergi açılışında birer teşekkür belgesi verildi. Sergi açılışına Tepebaşı Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Temur, okul yönetici ve öğretmenleri, öğrenci velileri ve Tepebaşı Belediyesi yetkilileri katıldı. 




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER