ÖNE ÇIKANLAR :
KARİKATÜRTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Haziran 2013 Perşembe 12:50

Karikatür Yarışması’nın galibi, Bursa

Karikatür Yarışmasının galibi, Bursa


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ulusal Karikatür Yarışması’nda birincilik ödülünü Bursa’dan Halit Kurtulmuş kazandı.

Yarışmanın Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut’tan oluşan jürisi, yaptıkları değerlendirme toplantısında, ödül almaya ve sergilenmeye hak kazanan eserleri belirledi. Bu yılın birincilik ödülüne Bursa’dan Halit Kurtulmuş layık görüldü.

        Kurtulmuş, 3 bin liralık birincilik ödülünün de sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği İzmir’den Bayram Bağcı alırken, üçüncülük ödülü Ankara’dan Hümeyra Altunışık’ın oldu.

        İzmir’den Aytur Şahinbay ve Ankara’dan Ali Bulca ise mansiyonla ödüllendirildi. Yarışmada ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, Antalya’dan Cafer Yıldırım’a, Güngör Kabakçıoğlu Özel Ödülü Balıkesir’den Tufan Burhan İleri’ye, Jüri Özel Ödülü ise Bursa’dan Recep Özcan’a verildi.

        387 KARİKATÜR KATILDI

        Üçüncü Antalya Ulusal Karikatür Yarışması’na bu yıl 215 çizer 387 karikatürle katıldı. Yarışmada, 18 yaşının altındaki çizerlerden Leyla Demir, Eda Su Albayrak, Ekin Devrim Karacagil, Yaman Tümer, Irmak Beyaz ve Tibet Fırat jüri özendirme ödülüne layık görüldü. Ödül alan karikatürlerin yanı sıra 38 karikatür sergilenmeye değer bulundu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER