ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 11:32

Türkiye bu utançtan kurtulmalı

Türkiye bu utançtan kurtulmalı

Türkiye’de yılbaşından bu yana 170 kadının öldürüldüğü belirlendi.


Kadına yönelik şiddetin bir türlü önlenemediği Türkiye’de yılbaşından bu yana 170 kadının öldürüldüğü belirlendi. Bu yılın geride kalan dokuz ayında kadın şiddeti içerikli haber sayısı ise 47 bini aştı. Kadına yönelik cinayet haberlerinde de yükseliş olduğu tespit edildi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı incelemede, 2014’ün geride kalan dokuz aylık süresinde kadınlara yönelik sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çeşitli şiddet uygulamalarının yazılı basında geniş yer aldığını ortaya çıktı. Araştırmada şiddetlere maruz kalan kadınlardan 170’inin hayatını kaybettiği ve yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinin sayısının ise 47 bini aştığı belirlendi.

'TÜRKİYE BİR UTANÇTA İLK SIRADA'

Ulusal, bölgesel ve yerel 2 bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerin tek tek incelendiği araştırmada, kadına yönelik cinayet haberlerinde yükseliş olduğu tespit edildi. Kadın cinayetleriyle ilgili haber sayısı 4 bin 232 adet olarak gerçekleşti. Şiddet içerikli diğer haberlerin 3 bin 352’si psikolojik şiddet, 3bin 002’si adetle fiziksel şiddet ve bin 923 haberle de cinsel taciz temalı olarak belirlendi.

Aynı araştırmada, devletin kadına karşı uygulanan şiddetin önüne geçilmesi için aldığı tedbirlere de yer verildi. Buna göre, 'Konuk Evleri', 'Panik Butonu' çalışmaları ile 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri' ve 'Kadına Şiddete Son: ALO 183 Hayat Kurtarır' projeleri uygulamaları hakkında çıkan haberlerin toplamda 2.500’ü aştığı tespit edildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER