ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Kasım 2014 Cuma 16:00

Saçınızın dökülmesini istemiyorsanız bu habere dikkat

Saçınızın dökülmesini istemiyorsanız bu habere dikkat

Sarımsak yağı, içeriğinde bulunan bileşenler nedeniyle hemen herkesin ortak sorunu olan saç dökülmesini engellemek için kullanılabilir.


Aktarlarda satılan sarımsak yağının saç dökülmesine karşı etkili olduğunu belirtildi. Sarımsak yağının faydalarını değinen uzmanlar, "Saç dökülmesi sorununu hemen hemen herkes yaşamıştır. Bu sorun bazen genlerden kaynaklı doğuştan gelmekte bazen de çevresel faktörler sebep olmaktadır.

Çevresel faktörler çoğunlukla hava, su, yediğimiz besinler, bayanların kullandığı saç boyaları gibi uzayıp giden bir listedir. Bu durumda doğal bakım kürleri ve maskeleri en iyi ve hesaplı çözüm olabilir. Bu doğal ürünlerden biri olan sarımsak yağının saça faydaları arasında zayıflayan saçları güçlendirmesine, saçlarda ki kırıkları azaltmasına, saç dökülmesine ve dökülen saçların tekrar çıkmasına yardımcı olmasını sayabiliriz.

SARIMSAK KAN DOLAŞIMINI ARTIRIYOR

Sarımsak yağının saça faydaları kötü beslenme nedeniyle sağlıklı saçlar için gerekli olan vitamin ve minerallerin alınamadığı, saç derisinde ve saç köklerinde sorunların görüldüğü, saç derisinde oluşabilecek ve saçların dökülmesine neden olabilecek mantar enfeksiyonu gibi cilt hastalıklarının görüldüğü durumlarda ortaya çıkıyor.

Sarımsak içeriğinde ki antimikrobiyal bileşenler, kalsiyum ve vitaminlerle bu tip nedenlerle oluşan saç dökülmesini engellemek için kullanılabilir. Ayrıca sarımsağın kan dolaşımını da artırdığı bilinmektedir. Bu özeliği ile saç derinize olan kan akışını artırarak saç köklerinin daha fazla oksijene kavuşmasına dolayısıyla güçlenmesine katkıda bulunabilir. Sarımsak yağını şişelenmiş halde aktarlarda bulmanız mümkün" diye konuştu.

Kaynak: Kadinvekadin.net

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER