ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 23:05

İşte bizim diyet alışkanlıklarımız!

İşte bizim diyet alışkanlıklarımız!

Türkiye’nin diyet alışkanlıklarını merak mı ediyorsunuz?


Pazartesi günü birçoğumuz için pek de sempatik sayılmaz. Hele de diyet yapmak gibi bir işe başlayacaksınız… Türkiye’nin en etkin ve güvenilir sağlıklı yaşam sitesi Diyetkolik.com’un son araştırması da, genel kanının aksine başarılı bir diyet programı sürdüren aktif üyelerin tümünün diyete Pazartesi değil, Salı günü başladığını ortaya çıkardı. Böylece diyete dair bir mit daha yıkılmış oldu.

Formda kalmak artık bir yaşam tarzı

İnternet sitesinin verilerine göre, formda kalmanın artık bir yaşam tarzı haline geldiği görülüyor. Diyet artık fazla kilolardan kurtulmak için yapılan zorlu bir şey değil: Aktif üyelerinin yüzde 56’sı normal kilo aralığında, 2-5 kilo vermek isteyen kullanıcılardan oluşuyor. Diyet programları artık iyi görünmek ve sağlığını korumak isteyenlerce yoğun olarak uygulanıyor.

En çok genç yetişkinler diyet yapıyor, haftada neredeyse 1 kilo veriliyor

Diyetkolik.com’un aktif kullanıcıları haftada ortalama 0,76 kg veriyor. Kullanıcıların yüzde 46’sı, yani neredeyse yarısı ise 26 ile 35 yaş aralığında bulunuyor. Kadınların diyet konusunda ezici bir üstünlüğü bulunuyor: Yüzde 79 ile kadınlar erkeklerden çok daha yoğun bir şekilde bu sistemi kullanıyor.

“Düzenli olmak diyet için çok önemli”

Diyetkolik.com’un uzman diyetisyeni Diğdem Özkahya, sistemdeki listeler yardımıyla kullancılar diyetlerini daha düzenli ve sistemli yürütebiliyorlar. Düzenli olmak diyet için çok önemli. İnterenet sitemiz sunduğu sistem sayesinde her türlü hesabı onlar için yapıyor ve gerektiğinde onları uyarıyor. Bu kağıt kalem ile günlük tutmaktan çok daha kolay” diyerek tüketilen besinlerin listesini tutmanın önemini vurguladı.

Herkesin kendinden bir şey bulacağı o sorular

Diyetkolik.com, sunduğu diyet hizmetleri dışında, deneyimli diyetisyenler ve egzersiz uzmanları ile kullanıcıların sorularını da cevaplıyor. Diyetkolik.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Tayfun Sungun’un paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar Diyetkolik.com uzmanlarına en çok şu soruları yöneltiyor:

​ Ekmek tüketmesem olmaz mı? Ne kadar ekmek tüketmeliyim?

​ Hangi bitki çaylarını önerirsiniz?

​ Ara öğün yapmak istemiyorum, ne yapabilirim?

​ Light ürünleri mi almalıyım?

​ Haftada kaç kilo kilo veririm?



ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER