ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 15:51

Güzellik iksiri: Zeytinyağı

Güzellik iksiri: Zeytinyağı

Özenle elde edilen saf zeytinyağı, bakın nasıl güzellik iksirine dönüşüyor.


İnsan vücuduna birçok yararı olan zeytinyağı, vazgeçilmez bir besin kaynağı. Zeytinyağı, sadece sağlımız için değil, güzelliğinin de altın formülü.

Vücudunuza sağlık ve güzellik kazandırmanın altın anahtarı zeytinyağının başlıca faydaları:

*Kuru saçları canlandırır

Saçlarınızı kışa hazırlamak için nemlendirmeye ne dersiniz? Haftada iki defa saçlarınıza uygulayacağınız zeytinyağı maskesi, saç diplerini ve uçlarını besleyerek daha çabuk uzamasını sağlar.

*Akneleri temizler

Zeytinyağı akne bulunan bölgelere sürün ve bir hafta boyunca geceleri kullanın. Dilerseniz zeytinyağına bir miktar tuz karıştırarak da uygulayabilirsiniz.

*Yoğun bir nemlendirici

Vücut kreminize karıştırdığınız bir miktar saf zeytinyağı banyolardan sonra vücudunuzun nem oranını dengeler ve kış boyu yumuşak olmasını sağlar.

*Kuruyan dudakları canlandırır

Minik kutudaki dudak kreminizin içine birkaç damla zeytinyağı karıştırın ve aklınıza geldiğinde bu kremli karışımı dudaklarınıza uygulayın. Böylece soğuktan çatlamalarını engellemiş olursunuz.

*Sert topukları yumuşatır

Topuklarınızı yumuşatmak için zeytinyağı ile masaj yapın ve ardından yumuşak bir çorap giyin. Bu, topuklarınızdaki çatlakların giderilmesine ve ayaklarınızın yumuşamasına yardım eder.

*Tıraş köpüğü yerine kullanılır

Tıraş köpüğünüz bittiyse zeytinyağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Zeytinyağı bıçağın kontrollü şekilde kaymasını sağlar ve cildi nemlendirir. Özellikle bacaklar için idealdir.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER