ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 16:48

Dümdüz bir karın için 8 altın besin

Dümdüz bir karın için 8 altın besin

Düz bir karın için sporun yanı sıra bazı besinlerden de yardım alabileceğinizi biliyor musunuz?


Düz bir karın için sporun yanı sıra bazı besinlerden de yardım alabileceğinizi biliyor musunuz? Pudra.com karnı düzleştiren bu besinleri inceledi.

Düz bir karın için spor yapmak şart. Elbette beslenme alışkanlıklarını da değiştirmek gerekiyor. Özellikle tekli doymuş yağlar karnın düzleşmesi üzerinde güçlü bir etkiye sahip. Nasıl mı? Aslında bu basit bir sisteme dayanıyor. Kan şekeri yükseldiğinde vücut, özellikle karın bölgesinde yağ depolama emrini veriyor. Tekli doymuş yağlar vücudun bu emri vermesini engellediğinden, karın bölgesi yağlarında olumlu bir etki yaratıyor. 

Araştırmalara göre aynı miktarda kalori aldıkları halde tekli doymuş yağ tüketen insanlar, tekli doymuş yağ tüketmeyenlere oranla daha fazla karın yağı yakabiliyor. 

Gelin tekli doymuş yağ içerenler de dahil olmak üzere karın yağını yakmaya yardımcı olan besinlere göz atalım.

1.Avokado

Tekli doymuş yağ içeren başlıca meyvelerden biri avokado. İçerdiği doymuş yağlar, karın bölgesi yağlarını hedef alıyor. Fazla yağlı bir meyve olduğu için çok yenmesi önerilmiyor. Günde maksimum çeyrek avokado tüketmek makul bir miktar. 

2.Bitter çikolata

Bu haber hepimizi sevindirecek. Doğru miktarda yenen bitter çikolata içerdiği kakao miktarından dolayı sindirim sistemimiz için oldukça yararlı. Çikolatanın içerdiği doymuş yağların karın bölgemizde de etkili olduğunu hatırlatalım. Sadece \%70 ve üzeri kakao miktarı içeren ürünleri tercih etmek ve güvenilir bir markadan çikolata satın almak önemli. 

3.Badem

Bademin yağ yakmaya etkisi olduğunu daha önce duymuş muydunuz bilmiyoruz. Fakat bu lezzetli yemiş tekli yağlar içermesinin yanında ayrıca fiber deposu. Baden, yüksek miktarda içerdiği protein, vitamin E ve magnezyum sayesinde kan şekerinizi dengelemeye yardımcı oluyor. Günde bir avuç kadar badem karın yağları ile savaşmanız için yeterli. 

4.Sızma zeytinyağı

Sızma zeytinyağı tekli doymamış yağ içermesinin yanında sağlığımız için daha birçok faydaya sahip. Salatalarınızın üzerine dökeceğiniz 2 tatlı kaşığı zeytinyağı günlük tüketim miktarı olarak yeterli. 

5.Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri düşük kalori sayesinde karın bölgesi yağlanmanızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bir kase ıspanakta 40, bir kase brokolide ise sadece 55 kalori bulunuyor. Üstelik bu miktar günlük lif ihtiyacınızın beşte birini karşılamaya yeter. Bu nedenle günlük beslenme alışkanlıklarınıza yeşil sebzeleri mutlaka dahil etmelisiniz. Roka, brokoli ve ıspanak buzdolabınızın vazgeçilmezi olsun. 

6.Elma

İçerdiği yüksek miktarda lif sayesinde elmanın sindirim sistemimiz üzerinde oldukça olumlu etkileri bulunuyor. Bir adet elma \%85 oranında su içerdiği için tokluk hissettireceğinden fazla yememenize yardımcı olacak. Düz bir karın ve sağlıklı bir metabolizma için günde bir-iki elma mutlaka tüketmeliyiz.

7.Yumurta

Yumurtadan daha iyi bir protein deposu bulmak zor.Yumurta içerdiği aminoasitler, protein ve yağlar sayesinde uzun süre tok tutuyor. Kahvaltıda yiyeceğiniz bir adet yumurta açlığınızı öğlene kadar idare edebilir. Günde bir adet yumurta sağlıklı bir beslenme rutini için yeterli. 

8.Yoğurt

Araştırmalara göre kalsiyum ihtiyacını yoğurt ile karşılayanlarda karın bölgesi yağlanması daha az görülüyor. Yoğurdun içinde bulunan probiyotik bakteriler sindirim sistemimiz için çok faydalı. Düz bir karın için günde bir-iki kase düşük yağlı ya da yağsız yoğurt tüketebilirsiniz.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER