ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Eylül 2014 Çarşamba 11:33

Cilt dolgularında “3D” dönemi

Cilt dolgularında “3D” dönemi

Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ile işlemi yapan doktorun tekniği ve becerisininde...


Estetik Hekimi Dr.Mevlüt Dağ, yıllardır dolgu maddelerinin cilt estetiğinde daha güzel bir görüntü elde etmek, oluşan çizgileri yok etmek, sarkmış cildi toparlamak veya yüze hacim kazandırmak gibi amaçlarla kullanıldığını bildirdi.

Dr. Dağ, “Yapılan bu uygulamaların etkinliği, sonuçlarının ne kadar güzel olduğu veya ne kadar kalıcı olduğu her zaman sorumuz ve sorunumuz olmuştur. Artık bu konuda bir adım daha öndeyiz” diye konuştu.

DOLGU MALZEMESİ ÖNEMLİ

Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ile işlemi yapan doktorun tekniği ve becerisinin önemli olduğunu kaydeden Estetik Hekim Dağ, ancak ciltteki problemlerin düzeyinin de atlanmaması gereken önemli bir nokta olduğunun altını çizdi. Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, “Kollajen ve elastin düzeyi azalmış bir ciltte dolgu çok kısa sürede kaybolur ya da derinleşmiş çizgilerde dolguya rağmen cilt düzelmez ve çöküntü yine de belirgin kalabilir. Bu gibi durumlarda daha güzel net sonuçlar elde edebilmek için kullanılabilecek yeni bir yöntem olan Smooth Liner kanüllü radyofrekans ve Perfectha 3D dolgu işlemi devreye girmektedir. Smooth Liner yıllardır estetikte vazgeçilmez olan, kanül ve radyofrekans uygulamalarının geliştirilmiş kombinasyonu olan bir cihaz yardımıyla yapılan, dolgu işlemlerinin daha güzel sonuçlar vermesi ve daha kalıcı olmasını sağlar. Cihazda farklı boy ve çaplarda ucu kalp şeklinde geliştirilmiş kanüller mevcuttur. Bu kanüllerde radyofrekans enerjisi vardır” dedi.

DOĞRU UYGULAMADA SONUÇ MÜKEMMEL

Uygulamanın ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Dr. Mevlüt Dağ, derin çizgiye sebep olan bölgede cilt altına kanül ile girildiğini ve kalp şeklindeki kanül sayesinde derinin derin çizgilerinde altta oluşmuş yapışıklığın Radyofrekans enerjisi sayesinde açıldığını belirtti. Dr. Dağ, uygulama yapılan bölgede kanama olmadığını ve tekrar yapışıklık meydana gelmediğini söylerken, bu işlemin tek başına derin deri çizgisinin düzelmesini ve hafiflemesini sağladığını da ifade etti.

“Radyofrekans enerjisinin cildin üst katmanına zarar vermeden hedef doku ile buluşması sağlanmış olur” diyen Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Mevlüt Dağ, şunları söyledi:

“Kanül harici var olan ince iğneleri sayesinde yüzdeki ince çizgilere kadar işlemler yapılabilir. Kollajen artışı sonrası ince çizgilerde azalma ve ciltte gençleşme sağlanır. Ayrıca kanülle radyofrekans uygulaması sırasında işlem yapılan bölgede, tünel duvarlarına püskürtülen beton gibi protein yıkımından kaynaklı bir tabaka oluşur. Bu bir tünel görüntüsüne benzetildiğinden bu tekniğe ‘tunnel’ tekniği de denmektedir. Çöküntü olan alanda bu sayede bir lifting oluşur ve çöküntü kaybolur. Yapılan bu işlemden sonra kanül çıkarılmadan dolgu maddesi enjeksiyonu da yapılmaya olanak sağlayan bir aparatı da mevcuttur. Böyle bir işlem sonrası Özellikle 3 Boyutlu yapıya sahip bir dolgu ürününün kullanımı ile yapılan dolgunun daha uzun ömürlü ve daha az miktarda bir ürünle daha hacimli bir görüntü oluşması da sağlanmış olur.”

Perfectha 3D dolgunun diğer hyaluronik asit dolgularda bulunan çapraz bağlardan farklı 3 boyutlu bir hal almasını sağlayan özel bir teknolojiyle üretildiğini de bildiren Dr. Dağ, bunun daha az ürünle daha yoğun hacim verilmesine olanak sağladığını kaydetti.

DAHA İYİ GÖRÜNMEK VE DAHA İYİ HİSSETMEK İÇİN

Estetik Hekimi Dr. Mevlüt Dağ, Smooth Liner Kanüllü radyofrekans ve Perfectha 3 D Dolgu birlikteliği ile sağlanan avantajları da şu şekilde sıraladı :

“Kırışıklıklar giderilir, yüz liftingi sağlanır, akne çukurlukları giderilir, derin cilt çöküntü ve çizgileri açılır, dolgu işlemlerini yapılımı kolaylaşır ve dayanıklılık süresi artar.”

KANAMASIZ VE AĞRISIZ İŞLEM

Dr. Mevlüt Dağ, doğal ve dikkat çekici görünüme ameliyat olmadan kavuşmanın en etkili yollarından biri olan 3D dolgu işleminin kanamasız ve ağrısız gerçekleştirilebilmesinin yanı sıra çok kısa sürede sonuç alınmasının da önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER