ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2014 Cuma 08:35

Bu haber kadınlara iyi gelecek

Bu haber kadınlara iyi gelecek

Bilim adamları yeni yapılan bir araştırmaya göre kakaonun yani bitter çikolatanın obezite ve tip 2 diyabeti önleyebileceğini ortaya koydu.


Dünyanın yarısı açlıkla boğuşurken, yarısı da obezite ile boğuşuyor. Sağlıksız beslenme ile birlikte tip 2 diyabet, kalp damar hastalıkları, insülin direnci gibi hastalıklar da artıyor. Agricultural and Food Chemistry isimli bilimsel dergide yayınlanan bir makaleye göre kakaoda bulunan antioksidanlar kilo almayı önleyebileceği gibi kan şekeri seviyesini de düşürüyor. Dr. Andrew Nilson, kakaonun flavanoid bakımından en zengin besinlerden biri olmasının böyle bir etki yarattığını belirtti.

FLAVANOİDLER TİP 2 DİYABETİ DE ÖNLEDİ

Dünyada birçok insanı tehdit eden tip 2 diyabetin en önemli nedeni karbonhidrat ağırlıklı ve aşırı yağlı beslenme. Flavanoidlerin bu etkisi ise insanlar için oldukça faydalı. Çünkü yapılan birçok araştırma, bir çeşit antioksidan olan flavanoidlerin tip 2 diyabeti önlemede etkisini gösteriyor. Tabii ayrıca cilt yaşlanmasını önlemek gibi faydaları da mevcut.

YÜKSEK YAĞLI BESLENENLERDE FLAVANOİDLER KİLO ALMAYI ÖNLEDİ

Bilim adamları fareler üzerinde yaptıkları araştırmada iki gruba ayırdığı fareleri yüksek ve az yağlı diyetlerle besledi. Yüksek oranda yağ tüketen farelere ise farklı flavanoidler verdi. Bunun sonucunda oligomerik prokanidin (PCs) ismi verilen madde farelerin kilosu üzerinde en büyük farkı yarattı.

Ayrıca şeker toleransında da gelişme yarattı ve bu da tip 2 diyabetin önlenmesinde etkili oldu. Louisiana Eyalet Üniversitesi'nden bilim adamları kakaoda bulunan oligomerik PCs maddesinin kan basıncını da düşürdüğü ve kalp sağlığı üzerinde olumlu gelişmeleri olduğunu belirtti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER