ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2014 Çarşamba 11:06

Beyaz çay yağları eritiyor

Beyaz çay yağları eritiyor

Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor.


Beyaz çay, yağ yakıcı özelliğiyle metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, beyaz çay hakkında bilgiler verdi.

Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynayan beyaz çay yüksek antioksidan etkisiyle zayıflamaya yardımcı oluyor. Ayrıca düzenli tüketilen beyaz çay pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için de etkili.

Beyaz çay, çaylar içerisinde en kalitelisi, en nadide ve en az işlem görmüş olanıdır. Hürriyet'in haberine göre, beyaz çay, yeşil çay ya da siyah çay gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmez. Bu nedenle yüksek antioksidan içerir ve en sağlıklı çaylar arasındadır.

Beyaz çayın özellikle kolajen yıkımını baskılayıcı ve cilde esneklik veren elastin maddesinin yıkımını önleyen etkilerine bağlı olarak daha sıkı ve esnek cilt oluşumu sağlayabileceğini gösteriyor. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Beyaz Çayı’ın vücutta yağ üretimini baskılayıcı ve mevcut yağları parçalayacı özelliğinin yeşil çaya göre çok daha yüksek olduğunu belirtiyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER