ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 11:02

Ameliyat olmadan İple Gençleşin !

Ameliyat olmadan İple Gençleşin !

Dr.Arzu Eraslan, ameliyat masasına yatmadan özel iğnelerle çok kısa sürede kırışıklıkları açan ve sarkmaları toplayan "iple yüz germe" veya "yüz asma" yöntemini uygulayarak gençleşme hakkında bilgi verdi.


Kozmetoloji Uzmanı Dr. Arzu Eraslan, hastası Beray Görgülü'ye uyguladığı iple yüz germe yöntemi hakkında bilglendirdi. Ameliyat masasına yatmadan özel iğnelerle çok kısa sürede kırışıklıkları açan ve sarkmaları toplayan "iple yüz germe" veya "yüz asma" yöntemine Türkiye'de de her yaş grubundan kadın ve erkekler başvuruyor.

"İşlem Nasıl Gerçekleşiyor ?"

Çok ince özel iğnelerin içine yerleştirilmiş PDO iplerini ciltte gevşeme olan yerlere yerleştirdiklerini söyleyen Eraslan, işlemi şöyle anlattı: "İpler 6-8 ay içinde çözülüyor. İplerin yarattığı kolojen sentezi ise devam ediyor. İplerin farklı çap ve modelleri var. Hastanın ihtiyacına göre belirleniyor. Özellikle yüz konturlarının belirlenmesi, ağız ve dudak kenarındaki çizgilerin azalmasında kullanılıyor. İşlemden hemen sonra etkisi fark ediliyor, 1 ay sonra da boyun altındaki sarkmalar toparlanıyor. Kolojen sentezi sürdüğü için hasta kendini her gün daha iyi hissediyor. İşlemden 3 ay sonra ise en iyi sonuç alınabiliyor. Etkisi 2 yıl sürebiliyor."

"İşlem 30-60 dakika arasında uygulanabiliniyor"

Lokal anestezi ile muayenehane ortamında ve ameliyata gerek kalmaksızın gençleşme sağlayan yöntemin, son dönemde oldukça popüler hale geldiğini kaydeden Eraslan, "Yöntemin girişimsel kısmı az ve işlem 30-60 dakika arasında uygulanabiliyor. Hasta hemen sosyal yaşamına dönebiliyor" dedi.
Özellikle cilt 1 ve 2 tiplerinde kırışıklıkların daha çabuk gözlemlenebildiğini ifade eden Eraslan, hastanın ihtiyacına göre uygulama yaşının da değiştiğini kaydetti.

"Fiyatı 2 bin - 5 bin lira arasında değişiyor"

İple yüz germenin yan etkisinin olmadığını söyleyen Eraslan, işlemin maliyetinin ise hastanın ihtiyacı ve kullanılan iğne sayısına bağlı olarak değiştiğini anlattı. İşlemin en az 5 yaş gençleşme sağladığını savunan Arzu Eraslan, fiyatın da 2 bin lira ile 5 bin lira arasında değiştiğini ifade etti.

İple germe yönteminin sadece yüzde değil, koltuk altı, karın gibi vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabildiğine dikkati çeken Eraslan, "Özellikle zayıflama sonra kollardaki sarkmaları da toplayabiliyoruz" dedi.

"Botokstan daha etkili"

Gençleşmek isteyenler sıklıkla başvurduğu botoksun sadece yüzün ilk yarısında uygulandığını, kasların çalışmasını bloke ettiğini ve daha sık aralıklarla uygulandığını anlatan Arzu Eraslan, iple germe yönteminin ise daha derin kırışıklıklara etki ettiğini ve sarkmalara son verdiğini anlattı.





 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER