ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2024 Pazar 06:31

Terörle mücadele günü!

Terörle mücadele günü!

Terör örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı...


VASAT TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

Vasat terör örgütüne yönelik Gaziantep
merkez olmak üzere 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 50 kişi gözaltına
alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vasat terör örgütüne karşı,
Gaziantep merkez olmak üzere, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve
Osmaniye illerinde bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,
Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda timin panzerler eşliğinde 17 ayrı
noktaya yapılan operasyonda, ev ve iş yerleri arandı. Arama çalışmalarının
tamamlandığı operasyonlar sırasında, Vasat terör örgütü ile bağlantıları olduğu
iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Diğer illerde de arama çalışmalarının tamamlandığı, yaklaşık 50 kişinin
gözaltına alındığı öğrenildi.

KONYA'DA KAPLANCILARA OPERASYON!

Konya'da polisin "Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği" (AFİD/İCCB) terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı, Konya merkezli yapılan operasyonda, AFİD/İCCB terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı sayısının artabileceği, operasyonun devam ettiği bildirildi.


BOSTANCI VE BAĞCILAR'DA OPERASYON

Bu sabah Bostancı ve Bağcılar'da hücre evlerine operasyon düzenlendi. Bostancı'da polis ile teröristler arasında 5,5 saat süren çatışma çıktı. Çatışmada başkomiser Semih Balaban şehit oldu. başından vurulan Mazlum Şeker isimli genç hayatını kaybetti. 6 polis ve 1 kameraman yaralandı. Binadaki görgü tanıkları çatışmada binlerce mermi atıldığını, binanın içinden ve dışından silah sesleri geldiğini söyledi. Operasyonun sona ermesinin ardından hücre evine giren polis bubi tuzağını imha etti. Bu sırada binada büyük bir patlama oldu.

Özel harekat timlerinin de katıldığı ilk operasyon Bostancı'da bir hücre evine yönelikti. Sabah saat 05.30'da Bostancı'da Gösteri Merkezi'nin karşısında bulunan Emanet sokaktaki bir apartmanın birinci katındaki dairedeki saldırganla polis arasında çatışma çıktı.

Çıkan silahlı çatışmada Başkomiser Semih Balaban şehit oldu, başından vurulan Mazlum Şeker isminde bir genç öldü. 6 polis memuru ve NTV kameramanı yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.



Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olay yerine geldi. Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek verdi. Bomba imha ekipleri de çatışmanın yaşandığı sokağa geldi. Bölge abluka altına alındı. Sokakların kapatılması nedeniyle trafik felç oldu.

Apartmanda yaşayan bir görğü tanığı hücre evinden dışarıya binlerce mermi atıldığını söyledi.

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin “Orhan Yılmazkaya” olduğunu ileri sürerek, “teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu” iddia etti. Söz konusu telsiz kanalı iletişime kapandı. Teröristin Devrimci Hareket Örgütü üyesi olduğunu söylediği öğrenildi. Hücre evinde ölü ele geçirilen teröristin örgütün üst düzey 3 yöneticisinden biri olduğu öğrenildi.

Aynı örgütün adı daha önce de 1. Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu Selimiye Kışlası'na düzenlenen havan toplu saldırıda ve AKP İstanbul İl Binası'nın bombalanması olaylarında geçmişti.

Polis ekipleri, Bağcılar'da bir hücre evine de operasyon düzenliyor. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı, çok sayıda patlayıcı ele geçirildi.

Malatya ve Elazığ'da El Kaide Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar Düzenlendi

Malatya ve Elazığ'da El Kaide terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi.
Malatya'daki operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Sanıkların evlerinde yapılan aramalarda örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildiği bildirildi.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER