ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2024 Pazar 05:05

Son dakika Domuz gribi AB'ye sıçradı

Son dakika Domuz gribi ABye sıçradı

Amerika'da ortaya çıkan ve 103 can alan esrarengiz virüs, artık Avrupa'da.


Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordova, ülkede domuz gribi yüzünden öldüğü sanılan kişilerin sayısının 103'e çıktığını açıkladı.

Cordova, televizyonda yayınlanan açıklamasında, dün 81 olan ölü sayısının 103'e çıktığını söyledi. Meksika'da domuz gribi olduğu sanılan bir virüsün yol açtığı ağır zatürreden ölen 81 kişiden 20'sinin domuz gribinden öldüğü doğrulanmıştı. Meksikalı Bakan, yaklaşık 400 kişinin hastaneye kaldırıldığını da belirtti.

İSPANYA'DA 17 KİŞİ KARANTİNADA

İspanya'da 18, Avustralya'da 2, Brezilya'da bir kişinin domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
İspanya'nın Katalonya bölgesi sağlık yetkililerinden Marina Geli, virüsün bir kişide görüldüğünü, 17 kişinin de domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındığını söyledi.

Uluslararası hava trafiğine açık olan havalimanlarımızda (Ankara-İstanbul) giriş-çıkışlarda sağlık kontrolünü yapmaya başlandı.Havaalanlarımızda sağlık kontrolünden geçirilip, grip belirtileri taşıyorlarsa havaalanından etrafa bulaştırmalarını engelleyecek biçimde karantina hastanelerine götürelerek tedavileri yapılacaktır. 184 numaralı hat bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlara açılmıştır.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER