ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2024 Pazar 04:44

İstanbul'da silahlı çatışma!

İstanbulda silahlı çatışma!

İstanbul Kadıköy'de PKK'nın alt kanadı 'Devrimci Karargah' örgütü mensubu terörist ile polis arasında çıkan silahlı çatışma sona erdi.


SON DAKİKA! YAYIN YASAĞI!

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Çiçek imzasıyla RTÜK'e gönderilen 27 Nisan 2009 tarihli ve 00897 sayılı yazıyla İstanbul-Bostancı'da meydana gelen olaylara ilişkin yayın yasağı alındığı hatırlatıldı. Yayın yasağına ilişkin yazıda şu ifadeler yer aldı:

“27 Nisan 2009 Pazartesi günü İstanbul'da emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlarla ilgili olarak, kamu düzeni ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunu'nun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür.”


Binada meydana gelen patlamanın kontrollü bir patlama olduğu sanılıyor.

Çatışma bitti


SON DAKİKA! OPERASYON TAMAMLANDI!

Olay yerinden gelişmeleri aktaran bir görgü tanığı, operasyonun bittiğini ve teröristlerin cesetlerinin içeriden çıkarıldığı söyledi...

Bostancı Emanet Sokak'ta devriye görevi yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Polisin de ateşe karşılık vermesi üzerine saldırgan ya da saldırganlar, yaklaşık 15 gün önce kiralandığı öğrenilen aynı sokaktaki bir apartmanın 1. katındaki daireye girdi. Bu kişi ya da kişiler, buradan polisle çatışmaya devam etti.

Beş buçuk saat süren çatışmalar az önce bitti. Polisler binaya girdi ve kısa süre sonra operasyon bitti.

Görgü tanığı binadan bir ceset çıkarıldığını söyledi

Hücre evine baskın
İstanbul Bostancı'da polis bir hücre evine baskın yaptı. Olay yerinde çatışma sürüyor. Binada meydana gelen patlamaların ardından yangın çıktı. Apartman sakinleri tahliye ediliyor.

Kadıköy'de polis ekibine silahlı saldırı düzenledikten sonra bir eve giren kişi ya da kişilerle polis arasında çatışmalar sürüyor.

Bostancı Emanet Sokak'ta devriye görevi yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Polisin de ateşe karşılık vermesi üzerine saldırgan ya da saldırganlar, yaklaşık 15 gün önce kiralandığı öğrenilen aynı sokaktaki bir apartmanın 1. katındaki daireye girdi. Bu kişi ya da kişiler, buradan polisle çatışmaya devam etti.

Bostancı'da çatışma


Yaralanan NTV kameramanı anlatıyor


Çevrede geniş çaplı önlemler alan polis, basın mensuplarının operasyon bölgesine yaklaşmasına izin vermedi.

Vali'den açıklama


Görgü tanığı çatışmayı anlatıyor


Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin 'Orhan Yılmazkaya' olduğunu ileri sürerek, 'teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu' iddia etti.

Operasyona özel TİM ekipleri de katılıyor. Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek veriyor. Operasyon bölgesinden zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

Görgü tanığı Mert Gürçevik NTV'de yaptığı açıklamada, "Şu anda silah sesleri yeniden duyuluyor. Bir el bombası da atıldı" dedi.

Operasyon yapılan binadan dumanlar yükseliyor. Sık sık silah sesleri duyuluyor. Binadan kalabalığın üzerine açılan ateş sonucu NTV kameramanı yaralandı. Görgü tanıkları binada yangın çıktığını, apartman sakinlerinin tahliye edilmek istendiğini belirtiyor.

VALİ GÜLER: 60'A YAKIN YERE OPERASYON YAPTIK

Daha önce bazı askeri bilimlere, siyasi partilere ve değişik yerlere eylemler yapan, önümüzdeki günlerde de sansasyonel nitelikte eylem hazırlığı içinde olduğu bilinen ve daha önceden de takip edilen örgüt elemanlarından birinin bugün evine yapılan baskında, ilk aşamada bomba atarak karşılık verdi. Ve bu ilk atılan bombada 3 polis arkadaşımız yaralandı. Daha sonra bir kez daha atılan patlayıcı madde ile ilgili bunun bir bubi tuzağı olduğu bilgisi var elimizde, bundan da 4 polis arkadaşımız yaralandı. Toplam 7 memurumuz yaralı, hastanelerde tedavileri sürüyor. Bir arkadaşımızın durumu biraz ciddi gibi gözüküyor.


Söylemlerinde aşırı sol örgüt mensubu olduğunu söylüyor. Örgütün üst düzey yöneticisi olduğunu sanıyoruz. Polisi gördüğü her noktaya ateş ediyor. İçeride çok miktarda cephane olduğu belirtiliyor. Tüm tedbirleri aldık. Emniyet Müdürü bizzat sürdürüyor. Bugünkü operasyonlarda eylem hazırlığını gösteren bombalar bulmuştuk.

Önümüzdeki günlerde yapacakları eylemleri önlemeye yönelik operasyonlar yaptık. Bunların içinde aşırı sol örgütler, bölücü örgütler ve radikal sağ örgütler var.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER