Türkiye vatandaşları! Biz Anonymous...
"Türkiye vatandaşları! Biz Anonymous..."
Anarşist hacker grubu Anonymous şimdi de Türk hükümetine savaş açtı. Anarşist bilgisayar korsanlarının oluşturduğu, resmi sitelere yaptığı saldırılarla bilinen Anonymous (İsimsiz) adlı grup internet filtreleme sistemine karşı ‘savaşacağını’ açıkladı.

Dünya çapında birçok büyük şirketin ve hükümetin resmi sitelerine düzenlediği saldırılarla ünlenen anarşist hacker grubu Anonymous şimdi de Türk hükümetine savaş açtı. En son Sony firmasına yaptığı saldırılarla adından söz ettiren grup dün sosyal paylaşım sitesi Youtube’da, Türk hükümetinin 22 Ağustos tarihinde uygulamaya geçireceği filtreleme sistemini eleştiren bir video yayınladı. Anonymous videoda Türk halkına “Yanınızdayız ve sizinle birlikte savaşacağız” mesajı verdi. Grup filtreleme sisteminin internet kullanıcılarının aktivitelerini kayıt altına alacak olmasına karşı çıkıyor.

‘Türk hükümeti, bizi bekle’

52 saniye süren ve bir erkek tarafından seslendirilen videodaki mesaj şöyle: “Türkiye vatandaşları! Biz Anonymous. Son yıllarda Türkiye hükümetinin internet sansürlerini gördük, YouTube, Rapidshare, Fileserve gibi binlerce siteyi yasakladılar. Son olarak da hükümet Google’ın hizmet ağlarına erişim yasağı getirdi. Bu tür sansür uygulamaları hiçbir şekilde savunulamaz. Biz Anonymous olarak buna tepkisiz kalacak değiliz, kimse farkına varmadan geçip gitmeyecek. Türkiye halkıyla birlikte hükümetlerinin sansür yağmuruna karşı birlikte savaşacağız. Türkiye vatandaşları, Anonymous artık sizinle birlikte direnişte. Biz Anonymous, biz bir birliğiz, biz unutmayız ve affetmeyiz. Türkiye hükümeti, bizi bekle...”

Devlere de saldırdılar

2003 yılında kurulan Anonymous son dönemdeki en büyük eylemini wikileaks’i korumak adına PayPal, Visa ve Mastercard gibi firmalara karşı gerçekleştirmiş, bunun dışında 2009 yılındaki protesto gösterileri sırasında İran Dışişleri Bakanlığı’na da hacker saldırısı düzenlemişti. Bu yıl çıkan isyanlar sırasında da Mısır ve Tunus’ta resmi sitelere saldırmıştı.

V’nin maskesini takıyorlar

Anonymous grubu totaliter düzene başkaldıran maskeli süvari V karakterinin başrolünde olduğu “V for Vendetta” adlı filmden ilham alınarak kuruldu. Anonymous üyeleri grubun sembolü olan V karakterinin maskelerini takarak kamera karşısına çıkıyor.

Ayyıldız Tim’den siber karşı atak!

‘Ayyıldız Tim’ adlı Türk hacker grubu Anonymous isimli internet sitesine siber saldırı gerçekleştirdi. Anonymous’un açıklamasının ardından, Türk hackerlardan oluşan Ayyıldız Tim adlı grup, siber saldırı başlattı. Saldırı haberini ’ANONYMOUS’A BÜYÜK DARBE www.anonnews.org kapatıldı’ başlığıyla duyuran Ayyıldız Tim grubu “Türkiye’yi siber savaşla tehdit eden Anonymousa ait internet sitesi www.anonnews.org girişleri Ayyıldız Tim tarafından kapatıldı” ifadeleri kullanıldı.
Haber Tarihi: 08 Haziran 2011 Çarşamba 06:47Haber Adresi: http://www.yazete.com/dunya/turkiye-vatandaslari-biz-anonymous--85822.html