Hazır yemekle zayıflayın
Hazır yemekle zayıflayın
Sizin için diyet yemekleri yapan, firmalar var.Zahmetsizce zayıflayın. Pazartesi günü başlanılan diyetlerin çarşamba günü bırakılmasının en büyük nedeni pişirmesi zaman alan diyet yemekleridir. Ancak artık böyle bir bahaneniz yok, zira sizin için diyet yemekleri yapan, hatta kapınıza kadar getiren firmalar var.

Baharla birlikte diyet mevsimi de geldi. Kaloriler hesaplanıyor; peynir, kibrit kutusu ölçülerine iniyor; salata ve sebze yemekleri mönülerde ağırlığını hissettiriyor. Ancak bu diyet yapma çabası özellikle çalışanlar için ancak bir-iki gün sürüyor zira az kalori içeren bu salataları ve sebze yemeklerini yapmak uzun zaman alıyor. Beslenme uzmanlarının diyet yaparken 3 ana 2 ara öğün önerdiğini düşünürsek, kiloları vermek de başka bahara kalıyor. Ancak zamansızlıktan kendine diyet yemeği hazırlayamayanların bu ihtiyaçlarının farkına varan bazı firmalar, sundukları hazır mönülerle diyet yapanların imdadına yetişiyor.

DOZ MÖNÜLER

Akşam'ın haberine göre Ota Güzellik Merkezi'nin doğal besinlerle buharda pişirerek hazırladığı 'Doz Mönüler', hem diyet yapmayı hem de sağlıklı beslenmeyi kolaylaştırıyor. Güzellik merkezinin tüm şubelerinde ekonomik fiyatlarla satılan, mikrodalga fırında ya da benmari usulü ısıtılabilen bu hazır mönüler, diyet yapanlar tarafından ilgi görüyor. Balıktan patlıcan dolmaya, hindi sarmadan kuru fasulyeye, sebze yemeklerinden kabak tatlısına farklı damak zevklerine hitap eden Doz Mönüler, Ota Güzellik Merkezi'nin diyetisyenleri tarafından ince hesaplarla oluşturuluyor. Vakumlama yöntemiyle paketlendiği için 1 ay boyunca tazeliğini koruyan bu hazır mönüler, daha az yağ, tuz, şeker ve baharatlarla buharda piştiği için lezzetini koruyor.

KAPINIZA KADAR GELİYOR

Diyet yapanlara ve sağlıklı beslenmek isteyenlere sağlıklı olduğu kadar lezzetli yiyecekler sunan bir başka firma da Rafinera. Beslenme uzmanları ve gurme şefler eşliğinde, müşterilerinin tercih ve ihtiyaçlarına yönelik günlük mönüler hazırlayan Rafinera'nın bir diğer pratik yanı ise mönüleri adrese teslim etmesi. Kendilerini bir 'beslenme planı servisi' olarak tanımlayan Rafinera'nın kurucusu Didem Altınbaşak Tulgan, 'Tam ya da yarım günlük paketler ile Rafinera yoğun temponuzda istediğiniz beslenme düzenini ayağınıza getiriyor' diyor. Taze ürünler kullanarak hazırladıkları yemeklerin hiçbir katkı maddesi içermemesine dikkat ettiklerinin altını çizen Tulgan, öğünlerin besin değerinin yüksek olmasına da özen gösterdiklerini açıklıyor.

Tulgan çalışma sistemlerini ise şöyle anlatıyor: 'Rafinera servisi, yoğun tempoda yaşayan kişileri hedeflediğinden genel sistem, müşterilerimizin beslenme uzmanlarımızla telefon aracılığıyla yaptıkları görüşmeler üzerine kuruludur. Bunun amacı, kişilere zaman kazandırmak; zamanı olmayanları da sağlıklı ve dengeli beslenme prensibiyle tanıştırmak. Dileyenler Rafinera hizmet hattından randevu alarak beslenme uzmanlarımız ile yüz yüze de görüşebilir.'
Beslenme uzmanının hazırladığı mönüler günlük hazırlanıyor ve sabah saat 07:00 itibarıyla adrese teslim ediliyor.
Rafinera'nın farklı amaçlara hizmet eden farklı beslenme planları bulunuyor. Kilo verirken formda kalmak ve forma girmek isteyenler için De-light; sağlıklı beslenmek ve formda kalmak isteyenler için Fit&Well; beslenme çeşitliliği ve değişik lezzetler özleyen sebze severler için Vegetarian; bebeği ve kendisi için bol vitaminli lezzetler arayan anne adaylarına Mom to be; 3 günde yoğun şehir hayatının yorgunluğunu ve stresini atmak isteyenler için Detox ve ayrıcalıklı lezzetler ile kendi mönüsünü kendi yaratmak isteyenler içinse Personal Chef.
Rafinera paketleri farklı gün seçenekleri ve özelliklerine göre fiyatlandırılıyor. Üç ana, iki ara öğün içeren paket fiyatları günlük olarak 29 TL'den başlayıp, 69 TL'ye kadar çıkabiliyor. Kişisel ihtiyaçlara yönelik olarak 2 ana + 2 ara veya 1 ana + 2 ara öğün olarak da servis edilebiliyor.
Tel: (0212) 323 30 10 www.rafinera.com

Bedeninizi ve ruhunuzu arındırın

Yaza formda girmek ama bir taraftan da şehir hayatının keşmekeşini bir tarafta bırakıp hem bedensel hem de ruhsal bir arınma yaşamak istiyorsanız Natur-Med iyi bir adres. Dilek Yarımadası Davutlar-Kuşadası'nda yemyeşil bir ormanın içinde bulanan Natur-Med'de her gün 06:15'deki jimnastik programı ve orman yürüyüşleriyle başlayan 'Bedensel ve Ruhsal Arınma' ve 'Yaşam Ritmi' kür programı, akşam saat 19:00'a kadar sürüyor. Orman yürüyüşleri, kaplıca kürleri, solunum egzersizleri, mini uyku terapileri, su içi jimnastik, meditasyon ve yoga gibi grup olarak uygulanan programlarla ruhunuzu arındırırken ozon tedavisi, kolon-hidroterapi, klasik masaj, titreşimli vakum tedavisi, infraruj ısı tedavisi, vitamin ve mineral terapileri, manyetik alan tedavisi gibi uygulamalarla bedeninizi dinlendirip tedavi edebiliyorsunuz. Solunum, dolaşım, sindirim, boşaltım, metabolizma, kas-iskelet ve sinir sistemini düzenleyen bu uygulamalar, yaşamın ritmini de daha iyi yakalama fırsatı sunuyor.
Tel: (0256) 657 22 80 www.naturmed.biz

Toplu diyetle kilo vermek kolay!
Günün en az 7-8 saatini ofiste geçirenler için diyet yapmak daha zordur. Bütün gün bilgisayarın başında hareketsiz oturmak kadar, ofiste yenen abur cuburlar diyet yapmayı daha da imkansız hale getirir. Ofis çalışanlarının kilo sorunlarına Ota Güzellik Merkezi düzenlediği 'grup diyeti' sistemiyle farklı bir çözüm sunuyor. Zira toplu halde diyet yapılınca kilo vermek de çok kolay oluyor. Grup diyeti sistemi şöyle işliyor; önce şirket çalışanlarına bir tarama yapılıyor. İsteyenlerin ücretsiz katılabildikleri bu taramada kilo problemi riski olan kişiler belirleniyor. Ardından grup diyet hizmeti almak isteyen çalışanlar, durumlarına göre gruplara ayrılıyor. 5'er 10' ar kişilik gruplar, haftada yarım saat toplu olarak diyetisyenle görüşüyor. Gruplar aynı işyerinden olabildiği gibi isteyenler kendi grubunu kendi oluşturup merkeze başvurabiliyor. Kendi gurubunuz yoksa da merkezin size önerdiği gruplardan birine dahil olabiliyorsunuz. Grup diyetinin en büyük avantajlarından biri, grup halinde rejim yapmanın motivasyonu artırması, 'Ayşe bu hafta 2 kilo verdi, benim de vermem gerek, yoksa rezil olurum' korkusu. Bir diğeri de ekonomik olması. Zira her hafta diyetisyenle görüşülen programın kişi başı maliyeti aylık 95 YTL. Tel: (0212) 236 47 12 www.ota.com.tr
Haber Tarihi: 13 Nisan 2009 Pazartesi 20:29Haber Adresi: http://www.yazete.com/saglik/hazir-yemekle-zayiflayin-7917.html