Bilim ve teknoloji haftası sona erdi
Bilim ve teknoloji haftası sona erdi

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ-TTO A.Ş.) ile ULUTEK’in işbirliği ile bu yıl 12-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen Bilim ve Teknoloji Haftası sona erdi.

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliklerinde 3 gün boyunca çeşitli seminer ve eğitimler verildi. Son gün ise lisan ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Fikri Sınai ve Mülkiyet Hakları” konusunda eğitim verilirken, öğleden sonraki kısımda da UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Erkan Özdemir tarafından Şirketleşme ve Girişimcilik Süreci konusunda sunum yapıldı. Yapılan sunumların ardından, hafta kapsamında sergilenen 68 adet proje ve patent arasından dereceye giren çalışmaların ödül törenine geçildi.

Dr. Bilsay Pastakkaya, Dr. Kürşat Ünlü, Doç. Dr. Ozan Gürbüz, Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bülent Gürbüz, Yrd. Doç. Dr. İlker Kılıç, Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz , Stefan Peil ve Kirsten Helle’nin Soğuk Depo Uygulamalarıda Güneş Enerjisi Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma ile Soğutma Maliyetinin Düşürülmesi projesi birincilik ödülünü aldı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ TTO YK Başkanı Prof. Dr. İrfan Karagöz, KOSGEB Bursa Hizmet Müdürü Ahmet Akdağ ile çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde, ikincilik ödülünün sahibi Hücre Canlılığı Test Kiti Geliştirilmesi projesiyle Prof. Dr. Engin Ulukaya ve Arş. Gör. Mehmet Sarımahmut ile Doktora Öğrencisi Didem Karakaş’ın projesi oldu. Doç. Dr. Yasemin Kavuşturan ile Arş. Gör. Dr. Serkan Tezel’in Elektromanyetik Koruma Sağlayan Giysiler projesi üçüncülük ödülüne layık görüldü.








CİHAN
Haber Tarihi: 14 Mart 2014 Cuma 17:43Haber Adresi: http://www.yazete.com/ajans/bilim-ve-teknoloji-haftasi-sona-erdi-754408.html