İzmirde akılalmaz kaçakçılık
İzmir'de akılalmaz kaçakçılık
İzmir'de, Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait tarihi eserler ele geçirildi. İzmir'de düzenlenen operasyonda, aralarında 3 tonluk, cinsiyeti belli olmayan bir insan heykelinin de bulunduğu Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait 162 parça tarihi eser ele geçirilirken, 4 kişi yakalandı.

İşlemleri tamamlanan 4 zanlı, adliyeye sevkedildi. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, istihbarat doğrultusunda G.A. ve M.O.'nun ellerindeki tarihi eseri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

İrtibat sonrası buluşma yerine gelen ve ellerindeki 162 parça tarihi eseri 550 bin TL'ye satmak isteyen G.A. ile M.O. gözaltına alındı. İfadeleri doğrultusnda, tarihi eserlerin saklandığı Pınarbaşı Semti'ndeki çiftliğe baskın yapıldı. Çiftlikteki K.E. de yakalanırken, organizasyonun elebaşılığını yaptığı belirlenen müteahhit T.E. de gözaltına alındı.
Haber Tarihi: 06 Ocak 2011 Perşembe 21:10Haber Adresi: http://www.yazete.com/gundem/izmir-de-akilalmaz-kacakcilik-68810.html