Amazon kızlar, Bakan Kılıçtan atış poligonu istiyor
Amazon kızlar, Bakan Kılıç’tan atış poligonu istiyor

Samsun’un Terme ilçesinde avcı babalarının tavsiyesiyle trap sporuna merak saran kız öğrenciler, 3 yıl önce kurulan Amazon Avcılar Kulübü’nü başarıdan başarıya koşturuyor. Jandarmaya yakalanma korkusu pahasına antremanlarını ilçenin tenha alanlarında yapan 3 kız öğrenci, Karadeniz Bölgesi’nde avcılık festivallerine katılıp ‘tek kurşun hedef ve trap yarışları'nda boy gösteriyor. Keskin nişancıları hatırlatan atışları ile herkesi hayrete düşüren trapçı kızlar, çok sayıda şehirde düzenlenen yarışmalardan da önemli derecelerle elde ederek dönüyor. Lisanslı öğrenciler, kendilerini daha da geliştirmek ve ulusal şampiyonalara katılmaya hak kazanmak için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan trap atış poligonu istiyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Ramazan Bayramı arifesinde ziyaret ettiği Samsun’un Terme ilçesinde 3 genç kız öğrenciyle diyaloğu merak konusu olmuştu. Bakan Suat Kılıç’ı ‘Suat Abi Termemize Hoşgeldiniz’ pankartı ve çiçekleriyle karşılayan öğrenciler, kendilerinin yanına gelen Bakan Kılıç’tan poligon istemişti. Kılıç, ‘’Sizler Amazon Avcıları Kulübü’nün bayan atıcıları mısınız.? Bildiğim kadarıyla amazon kadınları ok kullanıyor. Siz ise tüfek” demesi üzerine kızların, “Biz modernize olduk. Ok yerine tüfek kullanıyoruz. Tüfeklerimizi barış ve dostluk için kaldırıyor, spor için kullanıyoruz. Sizden de trap poligonu istiyoruz.” cümleleri Bakan Kılıç’ı güldürmüştü. Suat abilerinden poligon sözü alamayan trapçı kız öğrenciler, Bakan Kılıç’ı üzgün gözlerle uğurlamıştı.

Amazon Avcılar Kulübü’nün kız üyesi Fatih İlköğretim Okulu orta son öğrencisi Mensa Atabay, trap sporuna avcı olan babalarının tavsiyesi üzerine merak duyduklarını söyledi. Avcı olmak yerine tüfeği spor amaçlı kullanmanın daha doğru olacağına inandığını ifade eden Atabay, katıldıkları yarışmalarda bugüne kadar çok sayıda madalya ve kupa kazandıkları bilgisini verdi. Atabay, “Çok çalışarak önemli başarılar ve dereceler elde ediyoruz. İlimize ve ilçemize madalyalar ve kupalar kazandırdık. Ama antremanlarımızı belediyenin çöplüğünde, deniz kenarlarında veya tenha alanlarda kaçak olarak yapıyoruz. Suat abiden de poligon istedik ama sanırım başarılı olamadık.” dedi.

Kulübün 3 kız üyesinden biri olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Fakültesi öğrencisi Kübra Çalışkan ise trap sporunu çok severek yaptıklarını kaydetti. Tüfekten genelde herkesin korktuğunu söyleyen Çalışkan, “Biz tüfeklerimizin tetiklerini canlıları öldürmek için değil, barış için tetikliyor, spor amaçlı kullanıyoruz. Trap sporu bizim için çok önemli. Trap sayesinde bir sürü arkadaşlarımız, çevremiz oldu. Sosyalleştik. İnsanları rahatsız etmeyecek deniz kenarlarında veya bulduğumuz boş alanlarda antreman yapıyoruz. Akşamları bir iki saat çalışabiliyoruz. Rahatça antreman yapamamaktan dolayı çok sıkıntılıyız. Kaçak çalıştığımız için jandarmaya yakalanmaktan da korkuyoruz. Bir sürü kupalarımız ve madalyalarımız var ama çalışma sahamız yok. Bu işi ‘Suat Abi Çözer’ deyip buraya geldik. Talebimizi de ilettik. İnşallah talebimizi karşılıksız bırakmaz.” şeklinde konuştu.

HERKESİ TRAP SPORUYLA İLGİLENMEYE DAVET EDİYORUZ
Avcılıkla uğraşan babalarından daha başarılı atışlar yaptıklarını ifade eden Amazon Avcılar Kulübü’nden Bensu Atabay ise tüfeği kullanma amaçlarının çok farklı olduğunu belirtiyor. Atabay, “Biz trap sporuna geçen yıl merak sardık. Neden bayanlar da gelip trapçı olmasın. Biz de gelip atış yaptık ve başardık. Babalarımız avlanmaya çıkıp Bıldırcın falan vuruyorlar. Ama biz onlardan tamamen farklıyız. Spor amaçlı olup havaya fırlatılan plakları vurmaya çalışıyoruz. Hepimiz de iyi vuruyoruz. Babamlar hiç vuramıyor. Biz daha iyi atış yapıp tam vuruyoruz veya onlardan daha fazla vuruyoruz. Doğal olarak da onlara gülüyoruz. Babamlar önceleri kız olduğumuz için bizimle dalga geçiyorlardı. Atıylarımızla da şimdi biz dalga geçiyoruz. Böyle eğlencelerimiz oluyor. Annelerimiz de trapla ilgilenmeye başladı. Herkese örnek olmak istiyoruz. Herkesi de bu spora davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.





















CİHAN
Haber Tarihi: 07 Ağustos 2013 Çarşamba 13:56Haber Adresi: http://www.yazete.com/gundem/amazon-kizlar-bakan-kilictan-atis-poligonu-istiyor-660393.html