Alexi deliye döndüren olay!
Alex'i deliye döndüren olay!
Alex Fenerbahçe'den ayrılış süreci ile Coritiba'da başarılı olmasının sırrını FIFA'ya anlattı.


Alex, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile eski teknik direktör Aykut Kocaman ile üçlü yaptıkları toplantının son derece gergin geçtiğini hatırlatarak hocanın "Benim ya genç takımla antremanlara çıkmamı ya da gitmemi istediğinde deliye döndüğünü' belirtti. Alex bu uyarı sonrası evine kapanarak 12 gün boyunca gece gündüz ne karar alması konusunda sürekli düşündüğünü de burgulayarak sonuçta ülkesinde futbola başladığı kulübe geri dönmesinin yararlı olacağına karar verdiğini açıkladı.

"BREZİLYA'YA GERİ DÖNERKEN ÇOK ZORLANDIK"

Fenerbahçeli eski yıldız, Coritiba'ya geldiğinde 9-10 yaşındaki çocukların kendisini karşıladığını ve yirmi yıl aradan sonra böyle sıcak bir karşılamadan son derece etkilendiğine işaret etti. Brezilya'da yeni takımı ile antremanlara başladığında sezonun yarısı olduğunu hatırlayan Alex bu süre içinde takımı dışardan izlediğini çünkü iki ülke arasında hem yaşamın hem de futbolun farklı olduğunu zamanla bu beklemeyi avantaja dönüştürdüğünü söyledi. Fenerbahçeli eski kaptan, Brezilya'ya gelirken zorluğu sahadan çok sosyal yaşamda yaşadığını çünkü Fenerbahçe'de futbolu bırakmayı orada yaşamayı düşünürken birden bire kendisini burada tekrar gördüğünü hatırlattı. Alex, 7 ve 9 yaşlarında iki kızı ve 3 yaşında bir oğlu olduğunu ailesi ile birlikte Türkiye'de mülk edinerek orada kalmayı planlarken hayatının en zor kararı olan buraya gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

"TEKNİK DİREKTÖR BÜYÜK FAKTÖR"

Brezilyalı yıldız yeni takımı Coritiba ile ilgili görüşlerini FIFA'ya anlatırken övgüyle bahsetti ve başarının altında teknik direktörün büyük katkısı olduğunu söyledi. Alex, takımın başında son derece modern bir hoca ve teknik heyet var, tüm detaylarla yyakından ilgileniyorlar, imkanlarımız kısıtlı dolayısıyla zor şartlar altında rekabetçi bir takım yaratıyorlar dedi. Alex takımda 3-4 tane otuz yaş üstü futbolcu olduğunu da söylerken bunlara futbol öğretemezsiniz ancak dikkatle izlersiniz hoca da bunu yaparak bu yaşta ki futbolcuları aktif hale getiriyor yorumunda bulundu.

"YAŞLANINCA DAHA İYİ OLABİLİRSİNİZ"

Gazetecinin Coritiba'nın başarısı sizce sürpriz olur mu? sorusuna Alex, hayır cevabı verdi ve ekledi. Takım çalışmaya inanıyor. Ocak ayından beri çok çalıştıklarını belki başarıda bazı dış faktörlerde rol oynar, takım krizde yaşayabilir, şanslı günleride olabilir ancak bunlar iyi yönettiğinizde ve çalıştığınızda başarı gelir dedi. Alex Brezilya'da kendi stilinde oyuncuların artık çok yetişmediğine dikkat çekerek mdern futbolda futbolcuların artık farklı şekilde yetiştirildiğine dikkat çekti. Bu durumun iyi mi kötümü olduğunu sorusuna cevap veren Alex, futbolun birinci şartının kaliteli oyuncu bulmak ve yetiştirmek olduğunu hatırlattı. Futbolcu olarak kaliteyi işlemeyi bilmediğinizde hayal kırıklığı yaşayabileceğininde altını çizen Alex, burada en büyük görevin teknik direktörlere düştüğünü kaydetti. Fenerbahçeli eski yıldız ayrıca futbolda tekniğinde önemine değinerek fiziksel ne kadar iyi olsanız bile teknik becerilerinizle futbola daha fazla katkı yaparsınız dedi. Alex FIFA'ya verdiği uzun röportajında, futbolcunun otuzundan sonra yeteneklerinin çok az kısmını kaybettiğini hatırlattı ve örneğin ben 29-30 yaşlarında 17-18 yaşlarından daha iyi durumdaydım yaşınız ilerledikçe hızınızı kaybediyorsunuz bu doğaldır, 22-23 yaşları 32-33 yaşları ile bir dğeildir ancak durum böyle olunca yaşınız ilerlediğinde hayal gücünüzü kullanarak yaratıcı olmak zorundasınız benim sansım ben hep aynı stilde oynadım ve başarılı oldum" dedi.

"FUTBOLDA HER ŞEY OLABİLİR"

Alex, Coritiba da başarılı olmasını önemsediğini ve basın ile futbolseverlerin kendisinden övgüyle bahsetmesinin hoşuna gittiğini de söyleyerek bu durumu gene de ihtiyatla karşılamak gerekir çünkü futbolda her şey çok çabuk değişebilir uyarısında bulundu.
 


Skorer.milliyet.com.tr
Haber Tarihi: 25 Temmuz 2013 Perşembe 13:10Haber Adresi: http://www.yazete.com/spor/alexi-deliye-donduren-olay-653867.html