Kılıçdaroğlundan başörtüsü itirafı
Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü itirafı
Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı din adamları iftarında başörtüsüyle ilgili itiraflarda bulunurken, Kur'an kursu öğrencileri hakkında da bir söz verdi...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mütedeyyin insanlarla CHP arasındaki kopukluğa dikkat çekerek “Birbirimize yıllarca öcü gibi yaklaştık ve kaynaşamadık.” dedi. Başörtüsü yasağı konusunda da yıllar sonra bir itiraf geldi.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili ve eski Müftü İhsan Özkes'in önceki akşam organize ettiği din adamları iftarında önemli mesajlar verdi. Basına kapalı olarak gerçekleşen iftarda 14 dakika konuşan CHP lideri, mütedeyyin insanlarla CHP arasındaki kopukluktan yakındı.

"BİRBİRİMİZİ YENİ TANIMAYA BAŞLADIK"

Kılıçdaroğlu, “Birbirimize yıllarca öcü gibi yaklaştık ve kaynaşamadık. Yeni yeni yakından tanımaya başladık birbirimizi.” dedi. Kılıçdaroğlu'nun özeleştiri yaptığı bir başka konu, başörtülü öğrencilerin üniversiteye girişiyle ilgiliydi. “Bu sorun yıllar önce çözülüp, başörtülü öğrenciler üniversiteye girmeliydi.” diyen CHP lideri, kaybedilen zamana dikkat çekti. Türkiye'nin bu konuyu halledilemediği için uzun yıllar boşa efor sarf ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Niye başörtülü kızlarımız üniversite okumasın. Bakın şimdi çözüldü ve sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: "KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE PASO ÇIKARILMASINDA ÖNAYAK OLURUZ"

Katılımcılardan Hak-Bir Sen Başkanı Ahmet Berber, “Biz Kur'an kursu öğrencilerine paso çıkarılmasını istiyoruz, fakat bize ‘CHP engel olur' diyorlar.” diye dert yandı. Kılıçdaroğlu ise, bu talebe olumlu karşılık verdi: “Ne münasebet. Biz engel değil, yardımcı oluruz. Gayet iyi olur. Kur'an öğrenmek ne kadar güzel bir şey. İl başkanıma söyleyeceğim bunun için müracaatlarda bulunsun.”

Kılıçdaroğlu'na sorulan bir başka konu da Alevi sorunuyla ilgiliydi. CHP lideri bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: “Aynı Allah'a, aynı Peygamber'e, aynı Kur'an'a ve aynı Ehli Beyt'e inanıyoruz. Bu ayrışmayı doğru bulmuyoruz. Zaten yakından bakılırsa insanlar arasında böyle bir sorun olmadığı görülecektir.”

OFLU HOCA ESPRİLERİYLE GÜLDÜRDÜ

Bu arada iftarda ‘Oflu Hoca' fırtınası esti. Yaptığı esprilerle başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, katılımcıları tebessüm ettiren Oflu Ahmet Hoca, samimi açıklamalarıyla da takdir gördü.

İftara katılan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Oflu Ahmet Hoca'yı daha önceden de tanıdığını söyledi. Tekin, “CHP iftarına gelmemesi için telkinler olmuş. Hatta konuşmasında dedi ki ‘Şimdi kim bilir buraya geldiğim için bana neler söyleyecekler, ama ben sizi tanır bilirim. Gitme dendi ama biz geliriz.' dedi. Biz de çok mutlu olduk Oflu Hoca'yı aramızda görmekten.” diye konuştu.

Oflu Hoca'nın gelmeden önce istihareye yattığını ve hayırlı olduğunu görünce gelmeye karar verdiği şeklinde espri de yaptığını ifade eden Tekin, iftarda partisine yönelik eleştirilerin de getirildiğini belirtti. Tekin, “Mütedeyyin insanlarla CHP arasında iletişim kopukluğu yaşandığı yönünde haklı eleştiriler geldi. Sadece birkaç isimle değil partinin tümünün mütedeyyin vatandaşlarla iletişim halinde olması gerektiği belirtildi.” dedi

Haber Tarihi: 21 Temmuz 2013 Pazar 09:06Haber Adresi: http://www.yazete.com/gundem/kilicdaroglundan-basortusu-itirafi-651848.html