Yazıcıoğlunun ölümü hakkında çarpıcı iddia!
Yazıcıoğlu'nun ölümü hakkında çarpıcı iddia!
Çeçenlileri savunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde de Rusların parmağı mı var?

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. Dün gece öldürülen Ünlü'nün, Çeçenistan davasının savunucusu olduğunu belirten Çayır, “Muhsin Yazıcıoğlu da Çeçenistan davasının savunucusuydu. Acaba onun ölümünde de Rusların parmağı mı var?” diye sordu.

Genel Başkan Yardımcısı Çayır, siyasi partilerle ilgili rekabete dikkat çekmek için bir grup BBP'liyle birlikte Rekabet Kurumu önünde gündeme ilişkin açıklama yaptı. Fahri Konsolos Ünlü’nün silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine değinen Çayır, Çeçenistan davasının Ankara’daki sesi olduğuna işaret etti.

'ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE ÇEÇEN İNFAZI'

Remzi Çayır, Çeçen halkının Rusya ile savaşırken kendisini zor şartlarda çalışırken gördüğünü hatırlatarak, “Gerçekten bugün içim acıdı. Ankara’nın göbeğinde, Türk vatandaşı olan ve Çeçenistan davasının haklılığını savunan, eline silah almamış bir kişiyi Rusya’nın istihbaratı gelip infaz ediyorsa ben bütün yetkilileri kınıyorum. Yazıklar olsun onlara. Ankara’nın göbeğinde kendi vatandaşını Rusya istihbaratına kurban veren bir ülke olur mu?” dedi. Medet Ünlü gibi helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nun da Çeçenistan davasının amansız takipçisi olduğunu hatırlatan Çayır, “Artık sabah kalktığımda bunu düşünmeye başladım. Allah şahit olsun, acaba demeye başladım, bunda da Rusların parmağı mı var? Eyvah dedim, bu ülke kendi vatandaşına sahip çıkamıyorsa yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı. 

Yıllarca Rus zulmünden kurtulamayan Çeçenler, büyük soykırımlara maruz kaldılar.


CİHAN
Haber Tarihi: 23 Mayıs 2013 Perşembe 12:34Haber Adresi: http://www.yazete.com/politika/yazicioglunun-olumu-hakkinda-carpici-iddia-620916.html