Şefkat Tepe yayından kaldırılacak mı?
Şefkat Tepe yayından kaldırılacak mı?
Sakarya Fırat dizisinin yayından kaldırılmasının ardından gözler Şefkat Tepe'ye çevrildi...

Türkiye'nin bölücü terörle mücadelesini konu alan Sakarya Fırat dizisinin yayından kaldırılacak olması, Samanyolu televizyonunda (STV) aynı konuyu işleyen Şefkat Tepe dizisinin akıbetini gündeme getirdi. Şefkat Tepe dizisinin yapımcısı Salih Aslan, dizinin yayından kaldırılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Osman Sınav'ın hazırladığı ve TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan konulu dizi Sakarya Fırat, sezon bitimiyle birlikte ekrana veda edecek. Türkiye'yi kuşatan terör ve terörün etkilediği hayatların hikayesinin anlatıldığı dizinin çözüm süreci dolayısıyla final kararı aldığı iddia ediliyor. Sakarya Fırat'ın final kararı Samanyolu televizyonunda yayınlanan terör konulu Şefkat Tepe dizisinin ne olacağı sorusunu akıllara getirdi. Türkiye'nin bölücü terörle mücadelesini konu alan Şefkat Tepe dizisinin yapımcısı Salih Aslan, şu anda dizinin final yapması ve yayından kaldırılması gibi bir durumun olmadığını açıkladı.

Yapımcı Salih Aslan dizide çözüm sürecinde Türkiye'ye tuzak kurmak isteyenlere ve provokatif tuzaklara dikkat çekmeye gayret ettiklerini belirterek, "Şefkat Tepe dizisinin çıkış noktası ülkemizin doğu ve güneydoğusu merkez olmak üzere her yerinde yaşanan ve binlerce cana mal olan terörü ve terörün arka yüzünü, destekçilerini, Atatürk'ün deyimiyle içteki ve dıştaki düşmanlarını anlatmaktır. Bunda da şu ana kadar başarılı olmuştur. Çözüm sürecinde Şefkat Tepe dün ne anlattıysa bugün de onu anlatacak. Dizinin senaryosunda bir değişikliğe gidilmeyecektir. Şefkat Tepe'de Türkle Kürdü birleştirici bir çizgi takip edilmektedir. Aynı zamanda terörün arkasındaki odaklar, Türk olsun Kürt olsun fark gözetmeksizin net olarak ortaya konmaktadır. Kişiler ve kurumlar Kürdüyle, Türküyle Lazıyla, Çerkeziyle büyük Türkiye'nin önüne terör belasını kim getirirse Şefkat Tepe bunları deşifre etmeye devam edecektir. Şefkat Tepe açısından sorun dağda elinde silah olan teröristlerden daha çok insanları silahlandırıp dağa çıkaran içerideki ve dışarıdaki illegal derin yapılardır. Bu derin yapıların varlığı, Türkiye üzerindeki kanlı oyunları nihayet bulmadığına göre Şefkat Tepe de bunları anlatmaya ve deşifre etmeye devam edecektir. Şefkat Tepe'nin yayından kaldırılması kararı yok." dedi. 


CİHAN
Haber Tarihi: 21 Mayıs 2013 Salı 15:46Haber Adresi: http://www.yazete.com/kultur-sanat/sefkat-tepe-yayindan-kaldirilacak-mi-619511.html