Bankalarla ilgili ortalığı karıştıracak iddia
Bankalarla ilgili ortalığı karıştıracak iddia
Tüketicilerin gönderdiği şikayetler bankalarla ilgili yeni bir skandalı daha gün yüzüne çıkardı.

Hafta sonu gelmeden kredi kartı borcunu ödemek, EFT, havale yapmak, fon almak ve başka bir bankaya para göndermek isteyen tüketicilerin gönderdiği şikayetler bankalarla ilgili skandal bir iddiayı gündeme getirdi.

Şikayetlerdeki iddiaya göre; hafta sonu gelmeden cuma günü internet bankacılığı yavaşlatılarak tüketicilerin işlem yapması ve para çıkışı engellenerek paraların 3 gün bankada kalması sağlanıyor. Vadesiz mevzuatta kalan paralar bankanın kazancına olurken borcunu ödeyemeyenlerden de faiz alınıyor.

"Cuma günü internet bankacılığı yavaşlatılıyor" şeklinde gelen şikayetler ve özellikle de hafta sonları bankacılık sektörüne ait şikayetlerinin artması üzerine yapılan araştırma şaşırtıcı bir detayı ortaya çıkardı.
Bankaların hafta sonları sistemlerini yavaşlatarak müşterilerinin paralarının bankalarından çıkışına izin vermeyerek kazanç sağladıkları iddia edildi.

İşte benzer sorunu yaşayan tüketicilerin şikayetleri:

'CUMA GÜNÜ İŞLEMLER YAVAŞLATILIYOR'

"Cuma günü saat 4'den sonra bankaların internet şubeleri yavaşlatılıyor. EFT, havale yapılamıyor, fon alınamıyor, kredi kartı borcu ödenemiyor ve başka bir bankaya para gönderilemiyor. Yapılamayan ödemelere faiz işletiliyor. Yapılamayan işlemlerden dolayı paramız açıkta kalıyor ve cuma,cumartesi, pazar günü para bankada kalıyor. İşlem yapılması ve paranın diğer bir bankaya gitmesi engelleniyor. Para çıkışı engelleniyor. Banka vadesiz mevzuattan kazanç sağlıyor.

'FAIZ ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORUZ'

"Banka hafta sonu gelmeden para yatırma fonksiyonunu kapatıyor. Gündüz parasını denkleştirip akşam borcunu ödemeye gelen esnaf parasını yatıramıyor ve faiz ödemek zorunda kalıyor. Banka bunu bilinçli olarak yapıyor."

EFT'LER YAPILAMIYOR

"Cuma günü mesai saati boyunca bankanın internet şubesine girmeye çalıştım. Her ne hikmetse internet şubesi sayfasında ‘şu an işlem yapamıyoruz' notunu okudum. Yapmam gereken EFT'leri yapamıyorum. Bankanın internet bankacılığı mağdur ediyor, 1 ay öncede aynı sorunla karşılaşmıştım."

TÜKETICI MAĞDUR OLDU

"Bankanın internet sitesi çökmüş durumda. Bırakın internet şubesini, sitenin ana sayfası bile açılmıyor. Bunun sebebi bankanın maaşları hesapta tutmak istemesinden başka bir şey değildir. Öyle ya 1 gün maaşları kendi kasasında tutsa bilmem kaç bin TL kar elde edecekler. Tabi hesap kesim günü geçmiş kredi kartını ödemek için internet başında saatlerce bekleyen müşteri onun umurunda değildir."

Haber Tarihi: 20 Nisan 2013 Cumartesi 08:43Haber Adresi: http://www.yazete.com/ekonomi/bankalarla-ilgili-ortaligi-karistiracak-iddia-598003.html