Ne zaman geliyor?
Ne zaman geliyor?
Geçtiğimiz yılın icadı seçilen Google’ın akıllı gözlükleri için şu sıralar her şey o kadar da iyi gitmiyor.

Şüphesiz 2012 yılında teknoloji adına insanları en çok heyecanlandıran gelişme Google'ın ürettiği arttırılmış gerçeklik teknolojisine sahip gözlüğü oldu.

Time dergisi tarafından da yılın icadı seçilen cihazın 2013 yılı itibariyle piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak son gelişmeler bunun biraz zor olacağını gösteriyor.

Google Glass projesinin başındaki isim olan Babak Parviz yaptığı açıklamada, Google'ın akıllı gözlüklerinin genel anlamda görsel ve işitsel bir iletişim aracı olarak kullanılacağını belirtirken, gözlükte kullanılacak olan IEEE Spectrum gibi birkaç özelliğinin daha tam olarak hazır olmadığını ve bunların üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yani 2013 yılında Google gözlüklerini kullanmadı umut edenler için kötü haber. Ama bazı geliştiricilere göre Google'ın akıllı gözlüklerini $ 1,500 gibi bir fiyata cihazın keşif "Explorer" sürümünü satın almak mümkün olacak.

Google Glass projesinin sözcüsü Jay Nancarrow ise, Google'ın akıllı gözlüklerinin I / O 2012 geliştirici konferansından beri değişmediğini söyledi. Artırılmış gerçeklik uzmanları ise konu ile alakalı olarak, Google gözlüklerinin Internet destekli kullanımının ilginç bir deneyim olacağını ancak şu an için bilim kurgu filmlerindeki kadar da etkileyici olmayacağını belirttiler.

Haber Tarihi: 05 Ocak 2013 Cumartesi 02:22Haber Adresi: http://www.yazete.com/teknoloji/ne-zaman-geliyor-535655.html