İsviçre ordusu savaşa hazırlanıyor
İsviçre ordusu savaşa hazırlanıyor
İsviçre ordusu, Avrupa'daki mali krizin komşu ülkelerde büyük sosyal çatışmalara yol açması ve çok sayıda mültecinin sınırlarına hücum etmesi olasılığına karşı hazırlık yapıyor. İsviçre ordusunun, Avrupa'daki mali kriz yüzünden meydana gelebilecek bir isyan dalgasına karşı hazırlık yaptığı iddia edildi.

Russia Today'e göre, İsviçre ordusu komşu ülkelerden gelebilecek büyük bir mülteci dalgasına karşı tatbikat yapıyor.

Dünyanın en zengin ülkelerinden olan İsviçre'nin daha önce de euro krizinin olası sosyal etkileri konusunda endişelerini dile getirdiği belirtildi.

SAÇI DÖKÜLENLERE BÜYÜK MÜJDE! SAÇINIZI 'BAŞ'TAN ÇIKARIYORUZ! HEMEN TIKLAYIN!


Avrupa Birliği çapında olası çatışmalar ve şiddete karşı ordunun geçen ay "Stabilo Due" adlı bir tatbikat gerçekleştirdiği, en büyük endişenin de sosyal çalkantıların ve bütçe kesintilerinin komşu ülkelerdeki orduların dağılmasına neden olması olduğu bildirildi.

Son aylarda İspanya ve Yunanistan'da görülen protestoların yayılması ve kesintilerden etkilenen ordu ve polis kuvvetlerinin bu çalkantıları durdurmaya yeterli gelmeyeceği olasılığı da İsviçreli yetkililerce tartışılıyor.

BAKAN'DAN UYARI

Geçen hafta konuşan İsviçre Savunma Bakanı Ueli Maurer, "Önümüzdeki yıllarda İsviçre ordusuna ihtiyacımız olacağı olasılığını yadsıyamam" demişti. ABD Donanma Koleji'nden Profesör John R. Schindler, "Bakan Maurer ve üst düzey askerler, Avrupa'daki krizin son derece nahoş sonuçları olabileceğini ifade ediyor" diye konuştu.

Aralık'ta İsviçre Genelkurmay Başkanı Korgeneral Andre Blattmann'ın hükümete gerektiğinde stratejik sınır noktalarına bin 600 askeri polisin konuşlandırılabileceğini öngören bir plan sunması bekleniyor.

Avrupa çapındaki kemer sıkma önlemleri, ülkelerin savunma bütçelerinde kesintiye gitmesine neden olurken İsviçre'nin 200 bin kişilik ordusuna yapılan yatırımlar son yıllarda hiç hız kesmedi.
Haber Tarihi: 15 Ekim 2012 Pazartesi 08:47Haber Adresi: http://www.yazete.com/dunya/isvicre-ordusu-savasa-hazirlaniyor-477205.html