Tıp dünyası şaşkın
Tıp dünyası şaşkın
Hiç adet görmediği için doktorlar Güler Çakır'a, "Hamile kalamazsın" demişti. Ancak Çakır doktorları şaşırttı. Konya’da genç kızlığından bu yana adet görmediği için yumurtalıkları gelişmeyen kadın, doktorların ”çocuk sahibi olamazsın” demelerine rağmen tüp bebek yöntemiyle hamile kalmayı başardı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kerem (27) ve Güler Çakır (29) çifti, 5 yıl önce evlendi. Çocuk sahibi olamayan genç çift, evliliklerinden bir yıl sonra birçok hastaneye başvurdu.

Güler Çakır, gittiği hastanelerde genç kızlığından bu yana adet görmediği için yumurtalıklarının gelişmediğini ve çocuk sahibi olamayacağını öğrendi.

Ümitlerini kesen Çakır çifti, akrabalarının tavsiyesi üzerine yaklaşık bir yıl önce Konya Eurofertil Tüp Bebek Merkezi’ne gitti.

Burada uygulanan tedavi sonrası Güler Çakır, hamile kaldı. 7 aylık hamile olan ve bir kız çocuğu bekleyen genç kadın, bebeğini kucağına alacağı günü özlemle bekliyor.

-Hamile olduğuna inanamamış- Güler Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce yaptığı evlilikten çocuk sahibi olamadığını, tedavi için çok sayıda hastaneye gittiklerini söyledi.

GENÇ KIZLIĞINDAN BERİ ADET OLMUYORDU

Genç kızlığından bu yana adet görmediği için yumurtalıklarının gelişmediğini, bu nedenle de tüp bebek tedavisiyle bile çocuk sahibi olamayacağını öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirten Çakır, psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

Ümidini kestiği dönemde başvurdukları merkezde tedavi sonrası hamile olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu anlatan Çakır, ”Bebeğim karnımda kıpırdayana kadar hamile olduğuma inanamadım. Çok farklı duygular içindeyim. Şimdi 7 aylık hamileyim. Bebeğimizi kucağımıza alacağımız günün hayalini sabırsızlıkla bekliyorum. Bebeğimle gerçekleştireceğim çok hayalim var” diye konuştu.

Baba Kerem Çakır ise çocuk sahibi olamadıkları için çok zor günler geçirdiklerini belirtti.

Doktorların ”tüp bebek tedavisiyle bile çocuk sahibi olmanız çok zor” dediğini aktaran Çakır, şunları kaydetti:

”Hiçbir yere gidemiyorduk. Utanıyorduk. Kimsenin çocuğunu sevemiyorduk. Çocuklu bir aileye gittiğimizde çocuk özlemimiz aklımıza geliyordu. Aileler ’Niye sizin çocuğunuz olmuyor?’diye sorunca çok üzülüyorduk. Sıkıntılarımız geride kaldı. Çocuğum olduğunda onu sırtımdan hiç indirmeyeceğim.”Beyin yumurta üretimini sağlayamıyordu- Merkezin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek İncesu, çocuk sahibi olmak için kendilerine başvuran hastaları Güler Çakır’ın muayenesinde ”adet görememe sendromu” rahatsızlığı teşhisinin konulduğunu dile getirdi.

Bu tür rahatsızlığı bulunan kişilerin tüp bebek tedavisiyle bile hamile kalma olasılıklarının çok düşük olduğunu vurgulayan İncesu, hastalarına yüksek dozda ilaç tedavisi uyguladıklarını belirterek, şunları ifade etti:

”Hormon eksikliği nedeniyle beynin kontrolünde olan yumurtalıklar üretmiyordu. Biz yumurtalıkları harekete geçirdik. Beyin bir türlü yumurta üretimini başlatamıyordu. Yumurta için gereken iki hormonun eksikliğini gördük. Bu yönde uygulanan tedaviler sonrası hastanın yumurta üretimini başlattık. Tüp bebek yöntemiyle Güler Çakır, hamile kaldı. İlk 10 hafta bizim gözetimimizde hamileliğini geçiren Güler, şimdi 7 aylık hamile. Bir kız çocuğu dünyaya getirecek.”
Haber Tarihi: 20 Eylül 2012 Perşembe 14:02Haber Adresi: http://www.yazete.com/gundem/tip-dunyasi-saskin-472943.html