En güzel lale fotoğrafları seçildi
En güzel lale fotoğrafları seçildi
5.Uluslarası İstanbul Lale Festivali kapsamında "en güzel lale fotoğrafları"seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "5. Uluslararası İstanbul Lale Festivali" kapsamında gerçekleştirilen "En Güzel 50 Lale Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'ün bahçesinde düzenlenen törende, şehirlerin, insana huzur ve güzellik veren, coşkusunu hissettiren, özellikle mutluluk duygularını geliştiren alanlar olduğunu, günümüz dünyasında şehir ve şehirli kavramlarının ön plana çıktığını söyledi.

İstanbul'un hem konumu, hem de tarihiyle dünyanın birçok kentinden farklı olduğunu, yoğunluğundan dolayı adeta devlet özelliği taşıdığını belirten Topbaş, 8 bin 500 yıllık yerleşim tarihiyle de medeniyetlerin izlerini barındıran şehir konumunda bulunduğunu ifade etti.

Yerel yöneticiler olarak sorunları çözerken, insanların kente olan bağlılıklarını artırmak, kentleri geliştirmek zorunda olduklarını dile getiren Topbaş, şöyle devam etti:
"Şehir olarak ne kadar biliniyorsanız o denli dünya şehri oluyorsunuz.İstanbul, hepimizin bildiği gibi son yıllarda parlayan bir yıldız.

İstanbul, konumu itibariyle buna müsait. Göreve geldiğimizde, İstanbul'un dünyanın önemli kararlarının alındığı bir merkez olması yönünde hedefler koyduk. Bizim arzu ettiğimiz, dünyanın önemli kararları bu şehirde alınsın. Gerçek bir barış kenti İstanbul.
Lale evine dönüyor diye düşündük, böyle bir kampanya başlattık ve bunu bir festivale dönüştürdük. İlk adımlarımızda belki doğru algılanmadık. Belki biz
anlatamadık ama bugün bunun ne kadar doğru olduğu herkesçe kabul ediliyor.
İnanıyorum ki yakın gelecekte çok daha iyi boyutta hissedilecek. Lalenin ekonomik değerini Hollanda yıllardır alıyor. Biz de istiyoruz ki dünyaya ihracat yapacak
hale gelelim."
Bu yılki festival kapsamında 82 tür lale diktiklerini anlatan Topbaş,
"Osmanlı, 1580 civarında lale türüne ulaşmış. Bizim de arzumuz bu sayıya ulaşmak. İstanbul, tekrar lale konusunda dünyada kabul görmüş bir konuma geldi"
dedi.

306 KATILIMCI, 1159 FOTOĞRAF

Konuşmasının ardından Topbaş, bu yıl Türkiye geneline açılan yarışmada dereceye giren İstanbul'dan Agop Ezgillioğlu, Bahattin Erkol, Canan İşler, Derya
Öztuna, Feyzullah Baytekin, Funda Oğuz, Bahar Karali, Hüseyin Yıldız, İbrahim Aşyıl, Kadriye Kara, Mehmet Naci Demirkol, Melek Okur, Merve Üstündaağ, Murat
Serkan Sağmanlı, Mustafa Filiz, Orhan Kamburoğlu, Rabia Hanım Demir, Serdar Arslan, Sinem Serhatlı, Suna İlze, Yavuz Aslan ve Zülfü Aydın ile Bursa'dan Elif
Kılıçarslan ve Ahmet Çetin, Ankara'dan Özgür Sevim, Sakarya'dan Nida Aydın ve Fatma Cikara, Kocaeli'den Berker Dalmış'a ödüllerini verdi.

Yarışmaya, 306 katılımcı 1156 fotoğraf gönderdi. 25 adet lale fotoğrafı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmaya değer görüldü.

Öte yandan, yarışmada dereceye girenlerin fotoğraflarından oluşan sergi de açıldı.

Haber Tarihi: 08 Mayıs 2010 Cumartesi 16:45Haber Adresi: http://www.yazete.com/kultur-sanat/en-guzel-lale-fotograflari-secildi-45007.html